A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Péntek este a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának nyitómérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 1-0-ra kikapott a címvédő Bayern Münchentől a berlini Olimpiai Stadionban.

A korábbi magyar szövetségi kapitány a Frankfurt elleni 3-1-es vereséggel tért vissza a kiesés ellen küzdő Hertha kispadjára, most pedig a pontszerzés is meglepetés lenne a rekordbajnok Bayern München ellen a Herthától.

A Hertha a héten leigazolta Sami Khedirát, de Dárdai Pál kijelentette: a játékost csak fokozatosan lehet terhelni, miután tavaly mindössze egy tétmérkőzésen szerepelt. A német világbajnok középpályás így nem is került be a berlini csapat kezdőjébe.

  • Dárdai Pál játékosként 13 mérkőzést játszott a Bayern München ellen, ezeken három győzelem, három döntetlen és nyolc vereség a mérlege.

A legemlékezetesebb talán a 2001. december 2-án játszott berlini találkozó, amikor győztes gólt a bajorok ellen 2-1-re megnyert bajnoki meccsen.

Dárdai Pálnak ismét csodát kell tennie a Herthával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Frey
  • A 44 éves szakember edzőként eddig tízszer meccselt a német rekordbajnok ellen: hat vereség, három döntetlen és egy győzelem a mérlege.

2018. szeptember 28-án a berlini csapat Vedad Ibisevic és Ondrej Duda találatival nyert a Bayern München ellen Berlinben.

A BL-címvédő Bayern München hétfőn este a katari klubvilágbajnokságon játszik elődöntőt az egyiptomi al-Ahli együttesével, ennek ellenére Hans-Dieter Flick nem pihentetett, a legerősebb csapatát küldte pályára a berlini Olimpiai Stadionban.

A Hertha kezdte jobban a szakadó hóesésben rendezett meccset, és már a harmadik percben vezetést szerezhetett volna. Egy remek kiugratás után Dodi Lukebakio került ziccerbe, de a belga támadó közeli lövését Manuel Neuer spárgázva védeni tudta. Két perccel később a Hertha kapus is bemutatott egy bravúrt. A német válogatott Leroy Sané lépett ki egy az egyben, de a közeli lövését a 36 éves Rune Jarstein vetődve hárította.

Lewandowski két év után rontott tizenegyest Forrás: AFP/John Macdougall

A 11. percben kis híján előnye került a Bayern. Ismét Sané lépett ki ziccerben, megtolta a labdát a rossz ütemben kimozduló Jarstein mellett, majd rutinosan belerúgott a kapus fejébe és átesett rajta. A megítélt tizenegyest Robert Lewandowski végzete el, de a lengyel gólkirály jobb alsóba tartó lövését kivédte a norvég kapus.

  • A lengyel támadó több mint két év után hagyott ki tizenegyest a Bundesligában. Legutóbb 2019. január 27-én, egy VfB Stuttgart ellen 4-1-re megnyert meccsen rúgott kapufáára egy büntetőt.
  • Jarstein egyébként a második kapus a Bundesligában, aki kivédte Lewandowski tizenegyesét. Az első Manuel Neuer volt, aki 2013-ban védte a lengyel csatár kísérletét, amikor még a Dortmund játékosa volt.

Sokáig azonban nem örülhettek a berliniek, ugyanis a 21. percben megszerezte a vezetést a Bayern. A BL-döntőben győztes gólt szerző Kingsley Coman cselezett balról befelé, a 17 méteres lövése megpattant a bevetődő Niklas Starkon, a labda pedig átszállt a tehetetlen Jarstein felett.

A folytatásban bátran futballozott Dárdai Pál csapata, amely nem játszott alárendelt szerepet a Bayern ellen. A berlinieknél 44%-ban volt a labda, és ugyannyi kaput eltaláló lövésük volt (4), mint a bajoroknak.

A 45. percben majdnem egyenlített a Hertha.

Lukebakio középre tartó szabadrúgása kicsúszott Neuer kezéből, a német világbajnok kapus azonban a gólvonalon még elcsípte a labdát. Ráadásul néhány másodperccel később kis híján hetvenméteres gólpasszt adott Lewandowskinak, de a lengyel csatár kapu mellé pörgette a ziccerét.

Jól kezdte a második félidőt a Bayern, amely gyors egymásutánban két nagy helyzetet is kialakított. Jarstein előbb a német válogatott Serge Gnabry löketét ütötte szögletre, majd a norvég kapus Joshua Kimmich kapura csavart szögletét piszkálta ki a jobb felső sarokból.

Ezt követően a Bayern München akarata érvényesült, úgy tűnt, Hansi Flick csapata bármikor megszerezheti a második gólt. A 63. percben aztán néhány másodpercre felcsillant a remény a berliniek előtt, amikor Matteo Guendouzi kiugratása után

Lukebakio rúgatott gólt Nemanja Radonjiccsal, azonban a találatot érvénytelenítették, mert a Hertha ziccere kétméteres lesről indult.

Az eset után Dárdai Pál és Hansi Flick összemosolyogtak, hiszen mindkettejük számára egyértelmű volt, hogy a találatot nem fogják megadni.

Dárdai Pál és Hansi Flick az oldalvonal mellett Forrás: Picture-Alliance via AFP/John Macdougall

Az utolsó húsz percben a Hertha elkezdett nyomni, a berlini csapat játéka nagyot javult a francia Matteo Guendouzi pályára küldésével.

A 81. percben Dárdai Pál pályára küldte a héten igazolt Sami Khedirát, aki 3926 nap után játszott ismét mérkőzést a Bundesligában.

A 89. percben a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki a Hertha. A brazil Matheus Cunha lépett ki ziccerben, egy az egyben vezethette a labdát Neuerre, azonban a 21 éves játékos túlságosan szép gólt akart lőni, az alápörgetett labdája ugyan átszállt a világbajnok kapus felett, de elcsorgott a kapu mellett.

A brazil támadó hanygsága sokba került a Herthának Forrás: AFP/Michael Sohn

A hosszabbításban a Herthának már nem volt lehetősége az egyenlítésre, így a listavezető bajor csapat kiizzadta a három pontot.

Győzelmével a Bayern München továbbra is vezeti a tabellát az RB Leipzig előtt. Dárdai Pál csapata a 15. helyen áll a Bundesligában, de ha a 16. Bielefeld vasárnap este pontot szerez a Werder Bremen ellen, akkor megelőzi a berlini csapatot.

A pénteki találkozó az eredeti kiírásnál harminc perccel korábban, 20 órakor kezdődött, mert a Bayern München már közvetlenül a lefújás után elrepül Katarba, a klubvilágbajnokságra.

21GólKingsley Coman
31Sárga lapBenjamin Pavard
41Sárga lapVladimir Darida
92Sárga lapSami Khedira
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 34 28 0 6 89-24 65 90
D
D
GY
GY
GY
2.
VfB Stuttgart 34 23 7 4 78-39 39 73
V
D
GY
GY
GY
3.
Bayern München 34 23 8 3 94-45 49 72
GY
GY
V
GY
V
4.
RB Leipzig 34 19 7 8 77-39 38 65
GY
GY
D
D
D
5.
Borussia Dortmund 34 18 7 9 68-43 25 63
D
V
GY
V
GY
6.
Eintracht Frankfurt 34 11 9 14 51-50 1 47
GY
V
V
D
D
7.
Hoffenheim 34 13 14 7 66-66 0 46
GY
V
D
GY
GY
8.
Freiburg 34 11 14 9 45-58 -13 42
D
V
D
D
V
9.
Werder Bremen 34 11 14 9 48-54 -6 42
GY
GY
D
D
GY
10.
FC Heidenheim 34 10 12 12 50-55 -5 42
V
GY
D
D
GY
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!