A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A Paris Saint-Germain simán kikapott a francia bajnokságban - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Mauro Icardi (C) reacts after Monaco scored a secong goal during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and AS Monaco FC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 21, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Paris Saint-Germain nagy meglepetésre hazai pályán 2-0-ra kikapott az AS Monacótól a francia labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.

A Paris Saint-Germain a Barcelona 4-1-es legyőzésével hangolt az AS Monaco elleni hétvégi bajnoki összecsapásra. Mauricio Pochettino csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén remekül futballozott Lionel Messiék ellen, és gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

Neymar és Ángel Di María sérülés miatt ezúttal is hiányzott, azonban a Barca ellen három gólt szerző Kylian Mbappé ott volt a bajnokságban egyelőre második helyen álló PSG kezdőjében,

amely egyértelműen a mérkőzés favoritjának számított.

Ettől függetlenül a tabellán negyedik helyezett Monaco is kitűnő formában várta a forduló rangadóját. Niko Kovac együttese hosszú ideje veretlen, legutóbb december közepén kapott ki a Lens ellen.

A találkozót némi meglepetésre jobban is kezdte a vendég alakulat, Sofiane Diop már a 6. percben egy közeli fejessel vezetéshez juttatta a hercegségbelieket.

A PSG ezután rögtön átvette a kezdeményezést, de az első negyedórában nem tudott komolyabb helyzetbe kerülni, inkább csak meddő fölényben futballozott.

Mintegy 70 százalékban birtokolta a labdát a hazai csapat, de a kaput nem tudta eltalálni az első félidőben. Idrissa Gueye 35. percben megeresztett távoli bombája volt a legnagyobb párizsi lehetőség, de a szenegáli középpályás lövése is pontatlan volt.

A szünetben nem történt változtatás, a második játékrészt is ugyanabban az összeállításban kezdték a felek, amely szintén borzasztóan indult párizsi szempontból.

Egy jobboldali középreadás után a lecsorgó labdát nem tudta kivágni a PSG védelme, Guillermo Maripan pedig szemfüles volt, és laposan a hosszú sarokba belsőzött.

Óriási meglepetésre már 2-0-ra vezetett a Monaco.

A 60. percben Moise Kean révén majdnem szépített a Paris Saint-Germain, de az olasz támadó közeli fejesét Benjamin Lecomte megfogta.

Pochettino új emberekkel próbálta felfrissíteni szenvedő csapatát, és a csereként beálló Rafinha kishíján kiharcolt egy 11-est, azonban a videobírós visszajátszás alapján elmaradt a büntető.

Nagy erőkkel rohamozott a hajrában a párizsi csapat, de játékából hiányzott az átütő erő, így nemhogy az egyenlítés, még a szépítés sem sikerült neki,

a Monaco teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A PSG ennek a vereségnek és a Lyon pénteki győzelmének köszönhetően visszacsúszott a tabella harmadik helyére, míg a Monaco maradt a negyedik, de két pontra megközelítette frissen legyőzött ellenfelét.

A Ligue 1-et továbbra is a Lille együttese vezeti, a bajnokság végső szakaszában nagy harc várható az elsőségért.

Ligue 1, 26. forduló:
Paris Saint-Germain - AS Monaco 0-2
Gólszerzők: Diop (6.), Maripan (51.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!