Vágólapra másolva!
Dárdai Pál hatodik nekifutásra megszerezte első győzelmét, mióta újra ő a Hertha BSC vezetőedzője. A berliniek az Augsburg elleni meccset tudták megfordítani. A magyar tréner szerint a futball istenei végre a csapatával voltak.

A berlini játékosokon hatalmas nyomás volt, miután akárhogy próbálkoztak, eddig nem akart jönni a várva várt siker. „Majdnem sírva fakadtunk" – mondta a meccs után a csapat játékosa, Lukas Klünter.

Dárdai Pál a győztes meccs után elmondta, egész héten keményen dolgoztak, de a hét vége felé nem úgy alakultak a dolgok az edzésen, ahogy tervezte. Ez a meccsen is látszódott, hiszen míg a Wolfsburg ellen az előző körben úgy kapott ki a Berlin, hogy a 87. percben lőttek először a kapujukra, addig az Augsburg már a második percben vezetést szerzett.

Először örülhetett győzelemnek visszatérése óta Dárdai Pál Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

„Hiányzott az agresszivitás, tizenegyen kóvályogtunk a pályán. Tudtam, hogy lesznek bajok, főleg az első félidőben" – mondta Dárdai az első félidőről, aztán a másodikban, mintha egy új csapat lépett volna pályára. Rögtön egy hazai helyzettel indult a második 45 perc, Luca Netz és Matteo Gouendouzi is beállt a második félidőre. A Hertha végül fordított és 2-1-re nyerni tudott.

„Többet kellett támadnunk. Nem voltam hangos a szünetben, de rendet kellett tenni. Átbeszéltük, hol kell támadni, hol vannak a gyenge pontok. Arról beszéltem, hogy több kockázatot kell vállalnunk. Sok helyzetünk volt és végre a futball istenei is velünk voltak. Sikeres napon vagyunk túl, tudatosan, folyamatosan dolgozunk és ennek látszik az eredménye és az is, hogy jó úton járunk" – mondta Dárdai Pál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!