Négy közé jutott a Fehérvár a Magyar Kupában, hat gólt kapott a ZTE

Nikolics Nemanja MOL Fehérvár Vidi magyar kupa
Budapest, 2021. február 24. Nikolics Nemanját (j), az első fehérvári gól szerzőjét ünneplik a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC labdarúgó-mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. február 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár FC házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Budafoki MTE csapatát a labdarúgó Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében.

A 68. percben egy szélről érkezett beadást Budu Zivzivadze fejelt kapura öt méterről, a labda a budafoki Danijel Romic kezéről pattant a hálóba. A végeredmény a 77. percben alakult ki, amikor ifj. Dárdai Pál passzából Stopira volt eredményes.

A Kisvárda a ZTE csapatát fogadta és 6-1-re kiütötte ellenfelét. A zalaegerszegiek beáldozták a Magyar Kupát, ugyanis Boér Gábor csapata a kiesés elkerüléséért harcol az NB I-ben.

Azért alakult ki ilyen jelentős különbség a két együttes között, mert a vendégek a harmadosztályban szereplő keretükkel utaztak el a találkozóra. Sallói István sportigazgató a ZTE honlapján elmondta, a mostani szezonban az élvonalbeli tagság megőrzése, jelenleg pedig a szombaton sorra kerülő, MTK elleni mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb számukra. Bár egyeztettek a Kisvárdával a kupameccs elhalasztásáról, a szabolcsiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől.

„A bajnokságban korábban elért eredményekkel, továbbá a sérülésekkel és eltiltásokkal olyan helyzetbe sodródtunk, ami veszélyezteti az élvonalbeli tagságunkat. Mivel egyértelműen a bennmaradás a célunk, áldozatot kellett hoznunk" - mondta Boér Gábor, aki a fentiek mellett eltekintett a csapat 1000 kilométeres buszoztatásától is.

A Kisvárda elleni kupamérkőzésen ifjabb Bozsik József, a ZTE FC II edzője felelt a szakmai munkáért.

Az elődöntő sorsolására szerdán este, az utolsó mérkőzés után kerül sor.

MOL Fehérvár-Budafoki MTE 2-0 (0-0)
Kisvárda Master Good-Zalaegerszeg 6-1 (2-0)

Kedden játszották:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 5-4