Teljessé vált az olimpiai futballtorna mezőnye

Concacaf Mens Olympic Qualifying 2020 Mexico vs Canada CONCACAF,PREOLIMPICO Horizontal
Erick Aguirre of Mexico during the game Mexico vs Canada, corresponding to Semifinals of the Concacaf Mens Olympic Qualifying 2020, at Jalisco Stadium, on March 28, 2021. Erick Aguirre de Mexico durante el partido Mexico vs Canada, correspondiente a Semifinales del campeonato Preolimpico de Concacaf Guadalajara 2020, en el Estadio Jalisco, el 28 de Marzo de 2021. (Photo by Isaac Ortiz / 623 / Mexsport via AFP)
Vágólapra másolva!
Honduras és Mexikó férfi labdarúgó-válogatottja kijutott a tokiói játékokra, miután megnyerte elődöntőjét a CONCACAF zóna olimpiai selejtezős tornáján, a mexikói Guadalajarában.

A hondurasi csapat, amely a 2016-os, riói olimpián negyedikként zárt, már 2-0-ra vezetett az amerikaiak ellen, a rivális erejéből csak a szépítésre futotta (2-1). A házigazda mexikóiak Kanadát verték 2-0-ra a legjobb négy között.

A mexikói válogatott ismét ott lehet a nyári olimpiai játékok labdarúgótornáján Forrás: Mexsport via AFP/MEXSPORT/Isaac Ortiz

Honduras sorozatban negyedszer kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, míg az Egyesült Államok gárdája a 2008-as pekingi esemény óta nem tud kvótát szerezni.

A nyolccsapatos torna fináléjában így Mexikó-Honduras mérkőzésre kerül sor, de ez gyakorlatilag már tét nélküli lesz.

Az észak- és közép-amerikai térség olimpiai selejtezőjét eredetileg tavaly márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt - ahogy magát az olimpiát is - egy évvel elhalasztották.

Az olimpia férfi futballtornáján 1992 óta a legjobb 23 éven aluli válogatottak mérik össze erejüket, de csapatonként három túlkoros játékos is nevezhető a keretbe.

Ezzel teljes a 16 csapatos olimpiai mezőny a férfiaknál:
- Japán (házigazda)
- Franciaország, Németország, Románia, Spanyolország (Európa)
- Ausztrália, Szaúd-Arábia, Koreai Köztársaság (Ázsia)
- Egyiptom, Elefántcsontpart, Dél-afrikai Köztársaság (Afrika)
- Argentína, Brazília (Dél-Amerika)
- Új-Zéland (Óceánia)
- Honduras, Mexikó (Észak- és Közép-Amerika)

Mindent egy helyen az Eb-ről