A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kirúgták a kapitányt a válogatott rekordveresége után

VOETBAL FOOT FOOTBALL RODE DUIVELS DIABLES ROUGES LOUVAIN BIELOR Horizontal
Belarus' coach Mikhail Markhel pictured during a training session of the Belarus national soccer team, Monday 29 March 2021 in Leuven. The team is preparing for a World Cup 2022 qualification match against Belgian national team the Red Devils tomorrow. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Mihail Marhel hétfőn lemondott a fehérorosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A beloruszok múlt kedden negatív rekordot jelentő 8-0-s vereséget szenvedtek a Belgium elleni világbajnoki selejtezőn. A korábbi csúcsot egy 2003-as Európa-bajnoki selejtező jelentette, amikor Fehéroroszország 5-0-ra kapott ki Ausztriától.

A Fehérorosz Labdarúgó Szövetség (ABFF) hétfői bejelentése szerint közös megegyezéssel bontották fel az edző szerződését.

Mihail Marhelnek (elől) nem lehetett maradása a 0-8 után Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

"A belgák elleni meccs után kialakult helyzet elemzése során arra a következtetésre jutottam, hogy távoznom kell. Úgy gondolom, változtatásokra van szükség a válogatott további fejlődéséhez" - mondta a 2019 júniusában kinevezett Marhel.

A szövetség közleménye szerint a múlt keddihez hasonló mérkőzések negatívan befolyásolják a belorusz futball imázsát.

"Igen, a belga csapat erősebb nálunk, de így nem veszíthetünk" - tette hozzá az ABFF, amely azt is hangsúlyozta, hogy a Belgium elleni vereség nem csupán az edző hibája: a játékosoknak Marhellel együtt vállalniuk kell a felelősséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!