A nézők visszatérése miatt csúsztatják a Premier League utolsó előtti fordulóját

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - LIVERPOOL v LEICESTER ANGLETERRE CHAMPIONNAT ENGLAND ENGLISH league LEICESTER LIVERPOOL PREMIER Soccer Horizontal CHAMPIONSHIP FOOT FOOTBALL SPORT
Sadio Mane of Liverpool celebrates scoring his sides second goal during the English championship Premier League football match between Liverpool and Leicester on September 9, 2016 played at Anfield stadium in Liverpool, England - Photo Paul Greenwood / Backpage Images / DPPI (Photo by PAUL GREENWOOD / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezettnél három nappal később rendezik majd meg az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulóját, mert így minden csapatnak lesz még lehetősége nézők előtt játszani a mostani idényben.

A PA hírügynökség csütörtöki információi szerint a 37. kör mérkőzéseit május 18-án és 19-én rendezik az eredeti, május 15-16-i dátum helyett.

A brit kormány koronavírus-járvány utáni újraindítási tervének harmadik szakasza ugyanis május 17-én lép életbe, ennek egyik pontja az, hogy a kültéri sportlétesítmények legfeljebb 10 ezer nézőt már beengedhetnek majd az eseményekre.

A Premier League irányítói azt szeretnék, ha minden klub tudna még hazai mérkőzést rendezni a most zajló szezonban, ezért döntöttek úgy, hogy nemcsak az utolsó, hanem az utolsó két fordulót is május 17. után rendezik. A liga ugyanakkor csak azt követően erősíti meg az időpont módosítását, ha a televíziós közvetítések tekintetében is megszületik az összes megegyezés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!