Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolt a cseh válogatott belső védőt, Michael Lüftnert.

A 27 éves játékos a dán FC Copenhagen csapatától érkezett, az elmúlt két évben kölcsönben szerepelt az Omonia Nicosia együttesében. A ciprusi csapattal idén bajnoki címet nyert, 2020 őszén pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt. Korábban cseh bajnok volt a Slavia Prágával, valamint dán bajnok az FC Copenhagen együttesével. A cseh válogatottban egyszer lépett pályára, előtte minden korosztályos válogatottban futballozott.

"Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a Vidinél számítanak rám, nem sokat gondolkodtam, hogy aláírjak-e ehhez a remek klubhoz.

Az elmúlt évem nagyon jól sikerült, hiszen történelmet írtunk azzal, hogy bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe az Omoniával, év végén pedig aranyérmesként zártuk a bajnokságot. Együtt játszottam korábbi Vidi-játékosokkal, Lang Ádámmal, Marko Scsepoviccsal és Vítor Gomes-szel, az edzőnk pedig Henning Berg volt, aki szintén ismerős Fehérváron. Mindannyiukkal remek volt a kapcsolatom, természetesen velük is beszéltem a Vidiről és csak jót hallottam. Örülök, hogy most már személyesen is megtapasztalhatom mindezeket" - fogalmazott Michael Lüftner a székesfehérvári csapat honlapjának.

Michael Lüftner Koppenhágából igazol Székesfehérvárra Forrás: Af Redaktionen

"Szerettük volna, hogy a szakmai stábnak bővüljenek a variációs lehetőségei belső védő poszton.

Ráadásul három országban nyert bajnoki címet, tudja tehát azt is, hogyan kell győzni" - tette hozzű Kovács Zoltán sportigazgató.

Michael Lüftner jövő kedden csatlakozik a MOL Fehérvár csapatához, az átigazolása pedig június 15-én, a nemzetközi átigazolási időszak első napján válik hivatalossá.