A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Benzema kihagyott egy 11-est, de a franciák így is simán nyertek - videó

Horizontal
France's forward Antoine Griezmann (R) kicks to score his team's second goal during the friendly football match between France and Wales at the Allianz Riviera Stadium in Nice, southern France on June 2, 2021 as part of the team's preparation for the upcoming 2020-2021 Euro football tournament. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő német és francia csapat is lejátszotta első Európa-bajnoki felkészülési mérkőzését. A franciák 3-0-ra nyertek a walesiek ellen Nizzában, míg a németek 1-1-es döntetlent játszottak a dánokkal Innsbruckban.

A franciák bombaerős összeállításban, a Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández – Pogba, Tolisso, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé tizeneggyel futottak ki a nizzai Allianz Riviera Stadionba. Didier Deschamps szövetség kapitány nem számított a Chelsea BL-győztes játékosaira. A kerethez kedden csatlakozó Kurt Zuma, Olivier Giroud és N'Golo Kanté ezúttal a lelátóról nézték a meccset.

Az első félidőben a franciák akarata érvényesült. A vb-címvédő 26. percben emberelőnybe került és a vezetést is megszerezhette volna. Egy baloldali beadás után Paul Pogba fejelt kapura, a walesiek kapusa, Danny Ward hatalmasat védett, de a kipattanóra érkezett Karim Benzema, akinek a közeli lövését Neco Williams kézzel blokkolta. A játékvezető hárompercnyi videózás után tizenegyest ítélt, a walesi játékost pedig kiállította. A labda mögé a francia keretbe hat év után visszatérő Benzema állt oda, de a jobb alsó sarokba tartó lövését Ward kiütötte.

A 34. percben aztán megszerezték a vezetést a franciák.

Adrien Rabiot megpattanó lövését Ward bravúrral védeni tudta, de a kipattanóra Kylian Mbappé berobbant, és hat méterről a walesi kapuba lőtt.

A második félidő elején a franciák azonnal megszerezték a második góljukat. A 47. percben Mbappé sarokkal tálalt gyönyörű labdát Antoine Griezmannak, aki megnézte a kaput, majd 16 méterről elegánsan a bal felső sarokba tekert.

A folytatásban az emberelőnyben futballozó franciák számos helyzetet kialakítottak, de 13 nappal az első Eb-meccsük előtt nyilván nem szakadtak meg. A 79. percben azért így is összehoztak egy harmadik gólt. Egy jobboldali beadás után Benzema lőtt 15 méterről, a labda a jobb kapufán csattant, de a kipattanó Ousmane Dembélé elé került, aki közelről az üres kapuba lőtt.

A franciák legközelebb június 8-án, kedden lépnek pályára a bolgárok ellen.

A másik szerda esti magyar érdekeltségű meccsen a Joachim Löw vezette német válogatott a Neuer – Klostermann, Süle, Hummels, Ginter, Gosens – Gnabry, Neuhaus, Kimmich, Sané – Müller összeállításban lépett pályára a szintén Eb-re készülő dán csapat ellen.

A németek az első félidőben dominálták a mérkőzést. Több mint 60%-ban birtokolták a labdát és 10 kapura lövésük is volt, míg a dánok csak egyszer próbálkoztak. Joachim Löw csapata a 14. percben vezetést szerezhetett volna, de a válogatottba három év után visszatérő Thomas Müller ziccerét Kasper Schmeichel óriási bravúrral védeni tudta. Ez után a 44. percben állt legközelebb a gólszerzéshez a Nationalelf, de Serge Gnabry 16 méteres lövése a felsőlécen csattant.

Mats Hummels és Thomas Müller három év után tértek vissza a válogatottba Forrás: AFP/Federico Gambarini

A fordulás után aztán góllá érett a németek fölénye. A 48. percben egy baloldali beadás után nem tudtak felszabadítani a dánok, a labda pedig Florian Neuhaus elé került, aki közelről a hálóba lőtt.

A folytatásban azonban a németek már nem tudtak akkora nyomást gyakorolni, mint az első félidőben, a dánok pedig szépen lassan felbátorodtak és a 71. percben kiegyenlítettek. Egy gyors kontratámadás végén a Lipcsében futballozó Yussuf Poulsen lépett ki ziccerben, és hét méterről a rövid alsóba lőtt.

A bekapott gól után újra támadásba lendültek a németek. A 76. percben újra megszerezhették volna a vezetést, de Joshua Kimmich közeli lövése a bal kapufán csattant. A hajrában a németek már nem tudtak újabb helyzetet kialakítani, a dánok akár meg is nyerhették volna a meccset, de egy véleményes szituáció után nem kaptak meg egy tizenegyest, így maradt a döntetlen.

A németek legközelebb június 7-én, hétfőn lépnek pályára a lettek ellen.

Európa-bajnoki felkészülési mérkőzések:
Franciaország-Wales 1-0 (1-0)
Németország-Dánia 1-1 (0-0)
Hollandia-Skócia 2-2 (1-1)
Anglia-Ausztria 1-0 (0-0)

A magyar csapat pénteken Ciprussal, majd jövő hét kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. Az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a zárófordulóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!