A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A Chelsea vezetőedzője tudatosan cserélt kapust a Szuperkupa döntőjében

Chelsea FC v Villarreal CF – UEFA Super Cup 2021 UK England Northern Ireland United Kingdom soccer La Liga Premier Super Cup Thomas Tuchel Full length Medium group of people UEFA Super Cup Final match head coach Villarreal CF Windsor Park Jose Breton Pics
Thomas Tuchel taktikája óriási húzásnak bizonyult
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk, tizenegyesekkel a Chelsea nyerte az európai Szuperkupát a Villarreal ellen. Thomas Tuchel edzői húzása zseniálisnak bizonyult, ugyanis a 119. percben beállított Kepa Arrizabalaga két büntetőt is hárított. A német edző a találkozó utáni sajtótájékoztatón elárulta, nem spontán döntés volt a kapuscsere.

"Fizikálisan a hosszabbítás volt a legrosszabb dolog, ami történhetett velünk. Mentálisan viszont a legjobb. Beáldozhattuk volna ezt a mérkőzést és használhattuk volna arra is, hogy felkészüljünk a Premier League hétvégi rajtjára, de úgy döntöttünk, hogy megnyerjük. Azzal a csapattal mentünk ki a pályára, amellyel az Arsenal és a Tottenham ellen is. A lehető legjobb formában vagyunk. Azt egyelőre nem mondanám, hogy százszázalékosak vagyunk, de készen állunk" - olvasható Tuchel nyilatkozata az UEFA honlapján.

Thomas Tuchel taktikája óriási húzásnak bizonyult Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Nem sokkal azt követően, hogy a klubhoz érkeztünk, beszéltünk erről a kapusokkal. Jól felkészültünk. Volt egy statisztikánk, miszerint a büntetők védésében Kepa a legjobb. Az elemzők megmutatták nekem az adatokat, aztán beszéltünk a játékosokkal. Fantasztikus, hogy ezt Mendy elfogadja. Azt kellett tennünk, ami a legjobb a csapatnak, örülök, hogy Kepa beállítása bevált" – mondta a német tréner.

Tuchel elismerte, hogy az első fél órában nagyon jól játszott a csapata, de a vezető gól után visszaesett a tempó, így megérdemelt volt a Villarreal egyenlítése. Majd hozzá tette, hogy összességében viszont rászolgált a Chelsea a győzelemre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!