Kétségbeesetten magyarázkodik Piqué, hogy nem olyan nagy baj, hogy nincs Messi

FC Barcelona v Real Sociedad - La Liga Santander FC Barcelona FCB Real Sociedad FC Barcelona supporters Camp Nou Stadium shirt Leo Messi Liga Santander La Liga news sports Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
The supporters returned to the Camp Nou and they do not forget Leo Messi for the match the match between FC Barcelona and Real Sociedad de Futbol, corresponding to the week 1 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, on 15th August 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona a Real Sociedad elleni 4-2-es győzelemmel kezdte meg a 2021-2022-es idényt, a csapat szerint a világ egyik legjobb játékosa, Lionel Messi távozása után sem szabad őket leírni. A csapatkapitány, Gerard Piqué azt mondja, a klub továbbra is harcban lesz a legfontosabb trófeákért.

A találkozó első gólját szerző világ- és Európa-bajnok védőt, a klub egyik csapatkapitányát (a másik Sergio Busquets) a lefújás után természetesen Lionel Messi távozásáról is megkérdezték. A hatszoros aranylabdás argentin klasszis 21 év után hagyta el profi pályafutása egyetlen klubját, és igazolt a Paris Saint-Germainhez. Piqué szavaiból azonban, nyilván a győzelem hatására is, nem a kétségbeesés sütött.

"Nem kell magyarázni, hogy mit jelentett Leo, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a klub történetének, sőt az egész labdarúgásnak a legfontosabb játékosa. De egyszer minden véget ér, tovább kell lépnünk.

- mondta a Sociedad elleni találkozó lefújása után Piqué a Movistar spanyol tévécsatornának.

"Leo távozásával persze már nincs annyi tehetség a csapatban, viszont megmutattuk, hogy egységesek vagyunk. Elöl gólokat lőttünk, és hátul is jók vagyunk, még a hibák ellenére is. A Real (Sociedad) jól játszott, de számtalan helyzetünk volt. Szerintem szórakoztató lesz bennünket nézni ebben az idényben" - tette még hozzá Piqué.

Mindent egy helyen az Eb-ről