Harry Kane is bekerült a Tottenham Konferencia-liga keretébe

Horizontal
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane plays during the English Premier League football match between Leicester City and Tottenham Hotspur at King Power Stadium in Leicester, central England on May 23, 2021. (Photo by MIKE EGERTON / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Harry Kane, az angol válogatott csatára is bekerült a Tottenham Hotspur csütörtöki Európai Konferencia-liga keretébe, így pályára léphet a sorozatban. 

A 28 éves, 61-szeres angol válogatott 2009 óta a Spurs futballistája, amelyhez jelenleg 2024-ig szóló szerződés köti, ilyen olvasatban egyáltalán nem meglepő, hogy számít rá Nuno Espirito Santo vezetőedző. Annyiban viszont mégis meglepő, hogy Kane hétfőig nem edzett a csapattal, tavasszal jelezte, hogy elhagyná a londoni klubot, a Manchester City pedig tett is érte egy 100 millió fontos ajánlatot, amit viszont a Spurs vezetősége elutasított, és kijelentették, hogy nem eladó a csatár.

Harry Kane csütörtökön léphet pályára először az idényben Forrás: AFP/Mike Egerton

Kane-t eredetileg augusztus 2-án várták vissza a bahamai nyaralásáról, ő azonban csak öt nap késéssel érkezett meg, ami után mindenki biztosra vette a klubváltását. A csatár és a klub viszont azt kommunikálta, hogy a késés "tervezett volt", az pedig, hogy csak kedden, augusztus 17-én edzhetett először együtt a csapattársakkal, már a szigorú angol COVID-szabályoknak köszönhető: a tíznapos karantén alól még a 38 válogatott gól sem mentesít.

Kane neve szerepel a Spurs által a csütörtöki, Pacos de Ferreira elleni Konferencia-liga meccsre leadott névsorban, azaz akár már két nap múlva pályára is léphet. Sokat nem kockáztat: ha mégis létrejönne a City-szerződés, az UEFA szabályai szerint ugyanis minden további nélkül pályára léphet már a BL-csoportkörben is.

Mindent egy helyen az Eb-ről