A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Kedden este a Paris Saint-Germain bejelentette az FC Barcelonától távozott hatszoros aranylabdás Lionel Messi szerződtetését. Az argentin zseni már átesett az orvosi vizsgálatokon, és láthatóan jól érezte magát közben.

Az argentin klasszis mindenben megegyezett a francia klubbal, és csak az orvosi vizsgálat várt rá, mielőtt aláírják a kettő plusz egy évre szóló megállapodást, amely idényenként 40 millió eurós fizetést biztosít a futballistának.

Messi túlvan az orvosi vizsgálatokon Forrás: AFP/Sameer Al-Doumy

Az orvosi vizsgálat során különböző diódákat raktak Messire,

és a többszörös Aranylabdás egy speciális maszkban futott le pár kilométert a futógépen.

A vizsgálatok után láthatóan jól érezte magát a Barcelona egykori játékosa, aki pár napja még zokogva búcsúzkodott volt volt csapatától, miután az állításuk szerint a szabályok nem tették lehetővé, hogy maradhasson. Egyértelmű, hogy hogy már hónapok óta eltervezett akcióról van szó, csak mindkét fél eljátszotta, hogy meg akar egyezni, Messi PSG-szerződését ilyen rövid idő alatt - gyakoratilag napokról van szó - nem lehet véglegesíteni.

A támadó 2000 óta szerepelt barcelonai színekben, de június végén lejárt a szerződése, tehát ingyen igazolhatóvá vált. A felnőtt csapatban 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!