Messi kedden rekordot döntött, Cristiano Ronaldo szerdán egyedüli csúcstartó lehet

Paris Saint Germain v Olympique Lyonnais - Ligue 1 Uber Eats France soccer PSG Paris Saint Germain Lyon Olympique Lyonnais Ligue 1 Uber Eats Leo Messi Waist up One person Ligue 1 Uber Eats match September. Lionel Messi, sérülés
Leo Messi of PSG during the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint Germain and Lyon at Parc des Princes on September 19, 2021 in Paris, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi megszerezte első gólját a Paris Saint-Germain játékosaként, a Bajnokok Ligájában a Manchester City ellen lőtt gólt, ami rekordot is jelentett, miközben csapata 2-0-ra nyerni tudott.

Messi a 74. percben lőtt a City kapujának bal felső sarkába. Ez volt a negyedik fellépése a PSG-ben, és

azzal, hogy gólt lőtt - holtversenyben a Real Madrid francia csatárával, Karim Benzemával -, rekordot állított fel: egymást követő 17. szezonjában tudott eredményes lenni a BL-ben.

Előző 16 Bajnokok Ligája-idényében, az FC Barcelona játékosaként 149 fellépésén 120 alkalommal talált a hálóba.

„Tudtam, hogy a mai nap rendkívül fontos, már nagyon vártam, és örülök a győzelemnek, amelyet egy hatalmas ellenféllel szemben, a BL megnyerésére is esélyes csapat ellen értünk el" - nyilatkozta Messi. A hatszoros aranylabdás elismerte, hogy a City uralta a mérkőzést, de rámutatott, hogy gólt viszont nem tudott szerezni az angol együttes, míg ők kétszer is betaláltak.

Messi után Ronaldón a sor Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Még kevés meccsem volt itt, de kezdem megszokni a csapatot, a társakat, és elkezdtük megismerni egymást. Ma este nagyon jól játszottunk, fontos mérkőzést nyertünk meg, de tovább kell fejlődnünk csapatként, ami biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog" - mondta Messi.

A PSG-nek ez volt a hatodik meccse a Manchester City ellen, és először sikerült győznie.
Pep Guardiola, a Manchester City edzője arról beszélt, hogy sajnálja a vereséget, amelyet csapata eredménytelen támadójátéka okozott. "Jól játszottunk, de nem szereztünk gólt " - jelentette ki a spanyol szakvezető, aki a Barcával - Messivel a soraiban - 2009-ben és 2011-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Boldog időszakot töltöttünk együtt Barcelonában, és ha most úgy döntött, hogy Párizsba jön, a legjobbakat kívánom neki - mondta. - Leót nem lehet kilencven percen át tartani, hiába, hogy éppen sérülés után van, és hiányzik még nála egy kis ritmus. Amikor nála van a labda, nem könnyű megállítani."

A hatszoros aranylabdás Messi után, szerdán az ötszörös győztes, Cristiano Ronaldo is rekordot dönthet. A spanyol Villarreal ellen Ronaldo egyedüli rekorder lehet, ami a BL-meccseket illeti.

A Manchester United csapatba visszatért játékos 178. alkalommal játszhat a legrangosabb sorozatban.

CR már most is csúcstartó, de holtversenyben áll Iker Casillasszal 177 szerepléssel, ugyanakkor a spanyol kapus már nem gyarapíthatja a szereplései számát.