A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb koronavírus-teszt vár az Arsenal sztárfocistájára

TOPSHOTS Horizontal
Switzerland's midfielder Granit Xhaka celebrates after winning the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between France and Switzerland at the National Arena in Bucharest on June 28, 2021. (Photo by Justin Setterfield / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Granit Xhakára, a svájci labdarúgó-válogatott csapatkapitányára újabb PCR-teszt vár, miután az előző eredménye szerdán pozitívnak bizonyult.

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya ezzel kapcsolatban kiemelte: a keretbe meghívott játékosok esetében is ajánlották, hogy adassák be a koronavírus elleni védőoltást.

"Granit a csapat kapitányaként példakép, de ő is csak ember. Megvannak a jogai, ez az ő döntése volt" - utalt a szakember arra, hogy a svájci keretbe a szeptemberi válogatott találkozókra meghívott futballisták közül egyedüliként az Arsenal 28 éves középpályása nem rendelkezett védőoltással vagy nem esett át, illetve épült már fel a betegségből.

Granit Xhakára, a svájci labdarúgó-válogatott csapatkapitányára újabb PCR-teszt vár, miután az előző eredménye szerdán pozitívnak bizonyult Forrás: AFP/Justin Setterfield

Xhaka így kihagyni kényszerült a svájciak szerdai találkozóját, amelyen társai - Yakin kapitányi bemutatkozásán - felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzték Görögországot Bázelben.

Amennyiben Xhaka csütörtöki PCR-tesztje is pozitív lesz, úgy nem játszhat vasárnap az Európa-bajnoki címvédő Olaszország, valamint szerdán az Észak-Írország elleni világbajnoki selejtezőkön sem.

A svájci szövetség nem sokkal azelőtt adott oltási ajánlást az ország 1400 klubjában szereplő több mint 300 ezer futballistának, hogy a válogatottnál Granit Xhaka tesztje pozitív lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!