Cristiano Ronaldo gólt lőtt, és egy újabb rekordot is megdöntött - videó

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the international friendly football match between Portugal and Qatar at the Algarve stadium in Loule, near Faro, southern Portugal, on October 9, 2021. (Photo by CARLOS COSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
A két csapat szeptemberi debrceni mérkőzéséhez hasonlóan Portugália ezúttal is három gólt lőve győzte le Katart. A mérkőzést Cristiano Ronaldo újabb rekordja tette emlékezetessé.

A 36 éves ötszörös aranylabdás portugál szupersztár 181. válogatott mérkőzésén lépett pályára az alagervei találkozón, amivel immár egyedül vezeti az európai férfi labdarúgók válogatottsági rangsorát. Eddig a spanyol legendával, Sergio Ramosszal ketten ültek a trónon 180-180 szerepléssel.

Ronaldo a következő szereplésével utoléri az ománi Ahmed Mubarakot, majd jöhet az egyiptomi Ahmed Hasszán (184) és a kuvaiti Bader Al-Mutawa (186). A listavaezető malajziai Soh Chin Ann rekordja (219 szereplés) azonban még messze van, de látva a portugál formáját, nem elérhetetlen.

Az már csak érdekesség, hogy a női mezőnyben 181 szerepléssel holtversenyben csak a 44. lenne. Ott az amerikai Kristine Lilly 354 szerepléssel magasan vezet.

Ronaldo, ha pályára lépett, akkor már gólt is lőtt, a 37. percben - szokása szerint - jókor volt jó helyen, és egy katari védőről elé pattanó labdát közvetlen közelről már csak a kapuba kellett passzolnia.

A portugálok a szünet után még két gólt szereztek, José Fonte és André Silva révén, és 3-0-ra megnyerték a mérkőzést.