Hamarosan enyhítenek a járvánnyal összefüggő korlátozásokon a PL-ben

vaccines pandemic Horizontal VACCINATION CAMPAIGN
Doctor Gino Amato prepares to administer a dose of the Pfizer/BioNTech covid-19 vaccine at a vaccination centre set up at Premier League club Tottenham Hotspur's football stadium in London on June 20, 2021. - As the UK opens Covid-19 vaccination appointments to all over 18s, Tottenham Hotspur has opened its stadium as a vaccination centre, with 3,000 people booked in on its day of operation, Sunday 20 June, with space for thousands more walk-in appointments. (Photo by Will EDWARDS / AFP)
Vágólapra másolva!
Enyhítenek a koronavírus-járványhoz kötődő megszorításokon az angol labdarúgó Premier League-ben, amennyiben a két oltással rendelkező játékosok aránya eléri a 85 százalékot.

A PL vezetősége a múlt héten arról számolt be, hogy a futballisták 68 százaléka teljesen beoltott és 81 százaléka kapta meg az első dózist. A liga múlt csütörtökön, egy értekezleten tájékoztatta a klubok orvosait a tervéről, ugyanakkor jelezte: az új szabályozás függ attól, hogy emelkedik-e az esetszám a téli időszakban.

A Premier League-ben sokan nem árulták el, oltattak-e Forrás: AFP/Will Edwards

A vakcina felvétele régóta vita tárgya a profi labdarúgók körében, több válogatott játékos például nem is árulta el, hogy beoltották-e.

A PL legfrissebb adatai szerint a játékosok 19 százaléka nem kapott még egy oltást sem, ami megfelel a szigetországban a 19-39 éves korosztályra vonatkozó átoltottság arányával.
A Premier League-ben a múlt héten négy, az azt megelőzőn pedig hat pozitív esetre bukkantak az ellenőrzések során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!