Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott futballistát foglalkoztató RB Leipzig Szoboszlai Dominik góljával 1-0-ra legyőzte a negyedosztályú (Regionalliga) Babelsberg csapatát a Német Kupa nyolcaddöntőjében, ezzel továbbjutott. Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC emberelőnyben 3-1-re győzte le a szintén negyedosztályú Münstert.

A lipcseiek az előző fordulóban a másodosztályú Sandhausent győzték le 40-ra. Jesse Marsch a kezdőcsapatba jelölte Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is, azonban Gulácsi Péter ezúttal kimaradt.

A német élvonalbeli együttes az erőviszonyoknak megfelelően az első perctől fogva uralta a mérkőzést, és sorra alakította ki a helyzeteket, de végig szenvedett a jól védekező rivális ellen. A nyomasztó fölény aztán a 45. percben góllá érett. Poulsen passza után Szoboszlai talált a kapus lábai között a hálóba. Ezzel a magyar válogatott játékos a második Német Kupa meccsén is gólt lőtt.

A fordulás után sem változott a játék képe, és egyre inkább érett a vendég csapat következő gólja, de a Babelsberg kapusa, Theissen rendre óriási védésekkel tartotta életben csapata esélyeit. A fegyelmezetten védekező Babelsburg a hátralévő időben is alaposan megnehezítette a Leipzig dolgát, amelynek a végén még izgulnia kellett. Az utolsó pillanatban ugyan a csereként beállt Emil Forsberg gólt lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így végül maradt az 1-0, ezzel pedig továbbjutott a legjobb 16 csapat közé a Leipzig.

Szoboszlai góljával nyert a Leipzig Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A Dárdai Pál irányította Hertha remekül kezdte a mérkőzést, ugyanis már a 3. percben megszerezte a vezetést Jovetic révén. A hazaiak aztán az első félidő hajrájában kiegyenlítettek. Azonban még a szünet előtt emberhátrányba kerültek, miután Remberget második sárga lappal kiállította a játékvezető. Bár emberelőnyben játszott a berlini csapat, a második félidőben teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. Azonban Dárdai remekül nyúlt bele a mérkőzésbe, ugyanis két csereembere is betalált a hajrában, ezzel végül a Hertha magabiztosan tovább tovább a kupában.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

1860 München (III.)–Schalke (II.) 1-0 (1-0)
Babelsberg (IV.)–RB Leipzig 0-1 (0-1)
Hoffenheim–Holstein Kiel (II.) 5-1 (2-0)
Münster (IV.)–Hertha BSC 1-3 (1-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!