A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A BL-címvédő Chelsea idegenben is győzött a Malmö ellen

fbl Horizontal
Chelsea's Moroccan midfielder Hakim Ziyech (2nd R) celebrates scoring the opening goal with his teammates during the UEFA Champions League group H football match Malmo FF v Chelsea FC in Malmo, Sweden on November 2, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a címvédő Chelsea idegenben 1-0-ra nyert a Malmö ellen a H csoportban. Az első félidő nem hozott gólt, majd az 56. percben Hakim Ziyech találatával megszerezte a vezetést és egyben a győzelmet is Thomas Tuchel csapata. A másik mérkőzésen a Wolsburg hazai pályán 2-1-re verte meg a G csoportot vezető Salzburgot.

Két héttel ezelőtt a két csapat londoni mérkőzésén a BL-címvédő magabiztosan győzött 4-0-ra, és természetesen az idegenbeli találkozó toronymagas esélyesének is Thomas Tuchel és Lőw Zsolt együttese számított.

A Premier League-ben éllovas Chelsea három forduló után 6 ponttal, a H csoport második helyén állt a BL-ben, a Juvétól kikapott, másik két meccsét megnyerte. Az 1979-ben BEK-döntős (Bajnokcsapatok Európa-kupája) svéd együttes pont nélkül, a csoport utolsó helyezettjeként hazai pályán készült bravúrra az angol sztárcsapat ellen, amelyből Romelu Lukaku és Timo Werner is hiányzott, ezúttal Kai Havertz játszott a csatársorban.

A Chelsea kezdte aktívabban a meccset, a 10. percben azonban egy labdaszerzés után a Malmö előtt adódott lehetőség, de Sebastian Nánási túl sokat várt, mielőtt lőtt volna, leszerelték.

A 12. percben egy szép bal oldali összjátékot követően a londoniak csapatkapitánya, Cesar Azpilicueta lőtt kapura, Johan Dahlin kapus szépen ért le a jobb alsó sarokhoz. A címvédő uralta a meccset, 20 percnyi játékot követően több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, túl sok helyzetet mégsem láthattak a szurkolók.

A 21. percben Hakim Ziyech szép mozdulattal került lövőhelyzetbe, éles szögből leadott kísérletét azonban védte a svédek kapusa. Egyre nagyobb elánnal támadott a Chelsea, helyzetből is többet dolgozott ki, a 25. percben szépen blokkolta a hazaiak védelme Ziyech lövését.

Néhányszor a Malmö is felért az ellenfél kapujához, Nánási a 27. percben több védő gyűrűjében esett el a 16-oson belül, de nem történt szabálytalanság, egyszerűen elnyomta a túlerő a 19 éves csatárt.

A 29. percben Havertz előtt adódott a legkomolyabb lehetőség, de a remek kiugratás után a német támadó nem tudta a labdát a kapujából nagyszerűen kimozduló Dahlin fölött átemelni.

Havertz (balra) többször is gondot okozott a Malmö védelmének Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A félidő hajrájában egyre jobban nyomott a Chelsea, a Malmö viszont megúszta kapott gól nélkül, az első 45 perc után maradt a 0-0.

A második félidő elején is meggyűlt az angolok baja a szervezetten játszó svédekkel, akik továbbra is jól tartották magukat. Az 54. percben Ruben Loftus-Cheek szép lefordulás után lőtt lapura, a középre tartó labdát viszont hárította Dahlin.

Az 56. percben aztán megtört a jég, az egész meccsen veszélyes Ziyech közelről passzolta a kapuba Callum Hudson-Odoi nagyszerű lapos beadását, 1-0-s előnyhöz juttatva a Chelsea-t.

  • A marokkói szélső hosszú gólcsendet tört meg, ezt megelőzően legutóbb a Villarreal elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésen talált be még augusztusban.

A vezetés megszerzése után a Chelsea némileg visszább vett a tempóból, a Malmö pedig nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni.

A 78. percben Loftus-Cheek remekül emelt Havertz elé, az előző BL-döntő hőse ezúttal sem tudta ellőni a labdát Dahlin mellett, aki ismét kiválóan zárta a szöget.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Chelsea legyőzte a Malmöt, és Tuchel irányítása alatt idegenben még mindig veretlen.

Az angolok csoportból való továbbjutása továbbra sem forog veszélyben, míg a 0 pontos svédek számára az Európa-ligát érő harmadik hely eléréséhez is bravúrra lesz szükség.

Hakim Ziyech góljával győzte le a Chelsea a Malmöt Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

56GólHakim Ziyech
69Sárga lapThiago Silva
80Sárga lapRuben Loftus-Cheek
Összeállítások
3-5-2
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Barcelona 6 4 2 0 12-6 6 12
GY
GY
V
GY
V
2.
FC Porto 6 4 2 0 15-8 7 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Sahtar Donyeck 6 3 3 0 10-12 -2 9
GY
V
GY
GY
V
4.
Royal Antwerp 6 1 5 0 6-17 -11 3
V
V
V
V
GY

A Malmö-Chelsea mérkőzéssel egy időben lejátszott Wolfsburg-Salzburg összecsapáson már a 3. percben megszerezték a vezetést a németek Ridle Baku közeli találatával. A G csoportot némi meglepetésre vezető osztrák együttes a 30. percben kiegyenlített Maximilian Wober fantasztikus szabadrúgásgóljával. A 60. percben újra a Wolfsburg került előnybe, Lukas Nmecha éles szögből bombázott a léc alá. A folytatásban újabb gól már nem esett, a németek először nyertek, míg a csoportot továbbra is vezető osztrákok első alkalommal kaptak ki az idei BL-szezonban.

3GólRidle Baku
28Sárga lapWout Weghorst
30GólMaximilian Woeber
60GólLukas Nmecha
68Sárga lapJohn Anthony Brooks
83Sárga lapLukas Nmecha
87Sárga lapAndreas Ulmer
Összeállítások
3-4-3
4-3-1-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 6 6 0 0 18-7 11 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
RB Leipzig 6 4 2 0 13-10 3 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Young Boys 6 1 4 1 7-13 -6 4
D
V
V
GY
V
4.
FK Crvena Zvezda 6 0 5 1 7-15 -8 1
D
V
V
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!