Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap kora délutáni rangadóján a Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár csapatát, ezzel a szabolcsi együttes továbbra is tapad a listavezető Ferencvárosra.

A hazai környezetben a fordulót megelőzően 5-1-1-es mérleggel rendelkező Kisvárdához az a MOL Fehérvár látogatott, amelynek nagyon fontos volt pontot, pontokat rabolnia, hogy ne távolodjon el túlságosan a dobogós helyeket elfoglaló riválisoktól.

A Kisvárda a meccset megelőzően négyszer játszott bajnoki meccset otthon a székesfehérvári együttessel, ezek közül egyet nyert meg, s két döntetlen mellett egy vendégsiker született.

A fehérváriak ugyanakkor rendkívül rosszul teljesítettek idegenben a mostani idényben: hat meccsükből kettőt elveszítettek, nyerniük pedig egyszer sem sikerült négy döntetlen mellett.

A kisvárdai kispaddal hírbe hozott korábbi legendás román támadó, Adrian Mutu is a lelátóról figyelte - a klub szakmai igazgatója, Révész Attila társaságában - , ahogy a hazai csapat hatalmas elánnal kezdte a találkozót. Ennek eredményeképpen

már a 3. percben összejött a vezetés a Kisvárdának: jobb oldali szöglet után Lazar Csirkovics öt méterről fejelt a jobb sarokba.

A 11. percig kellett várni az első fehérvári helyzetre, amikor Nego jobb oldali beadása után Kodro fejelt öt méterről kapu fölé. Két perccel később már a másik oldalon alakult ki lehetőség, de Asani lőtt 17 méterről kapu fölé lőtt.

A Kisvárda remekül játszott az első félidőben Forrás: Móricz Csaba/Kisvárda FC

A kezdeti nagy rohamok után kiegyenlítetté vált a játék, a MOL Fehérvár próbálta birtokolni a labdát, míg a Kisvárda az előnye birtokában a kontrákra rendezkedett be.

A 22. percben növelni tudta az előnyét a Kisvárda, nem támadták meg Jasir Asanit, aki köszönte szépen és a tizenhatos jobb sarkáról gyönyörűen tekert a hosszú felső sarokba.

A második gólt követően mindkét oldalon adódott egy-egy nagy lehetőség, de Melnik lövését Kovács, míg Kodro próbálkozását Dombó védte.

Szabics Imre érthető módon nem volt elégedett, így már a 26. percben cserélt: Szendrei helyett Michael Lüftner állt be. Ha nem is elsősorban emiatt, de két perccel szépített a Fehérvár, amikor

Dombó csúnyán elnézte Nego indítását, a tizenhatoson a labda alá tudott csak fejelni, így Nikolics Nemanja az üres kapuba lőtt.

A 31. percben Petelu kezére pattant Fiola beadása után a labda a tizenhatoson belül, de a VAR és Solymosi szerint sem ért büntetőt az eset.

Ezt követően ismét megnyugodtak egy kicsit a kedélyek, ezekben a percekben nem forogtak veszélyben a kapuk. A Fehérvár birtokolta többet a labdát, de újabb gólt a Kisvárda szerezhetett volna egy kontra végén a 40. percben, de Bumba hiába lőtt 12 méterről, blokkolták a próbálkozást. Három perccel később Asani lőtt újabb gólt, de lesről indult, így maradt a 2-1-es hazai vezetés.

A 44. percben előbb Dárdai fejesét, majd Nikolics közeli lövését védte Dombó elképesztő bravúrral, amely után volt egy kis kakaskodás, de Solymosi nem adott senkinek sem sárga lapot. A félidő végét Melnik lövése és Matheus fejese zárta le, gól egyik helyzetből sem lett.

A magyar válogatott Nikolics Nemanja góljával szépített a Fehérvár Forrás: Móricz Csaba/Kisvárda FC

A második játékrész egy Asani-lövéssel indult, de Kovács magabiztosan hárította a próbálkozást. A Vidi hiába birtokolta többet a labdát, nem igazán tudott veszélyes lenni, továbbra is a Kisvárda játszott jobban. Az 52. percben ismét Asani veszélyeztetett, de 18 méterről kapu mellé lőtt.

Az 55. percben Bumba esett el Makarenko mellett a tizenhatoson belül, az ukrán megrúgta az ellenfelét, de sem a VAR, sem Solymosi nem látott szabálytalanságot.

A 62. percben Dárdai lőtt 15 méterről, de Dombó magabiztosan védeni tudta a középre tartó labdát. Egy perccel később a másik oldalon Ötvös került nagy helyzetbe, de öt méterről előtte a kapu előtt a labdát. A 66. percben egy labdavesztés után Bumba lőhetett 17 méterről, de Kovács védeni tudott, így továbbra is maradt az egygólos hazai vezetés.

Az utolsó szűk félórában a székesfehérváriak feltolták a védekezésüket és mentek előre az egyenlítésért, de igazán komoly helyzeteket nem tudtak kidolgozni. A várdaiak stabilan védekeztek, kontrajátékra álltak be, és olyankor egy megindulással zavart tudtak teremteni a vendégek védelmében.

A 89. percben aztán a Kisvárda egy gyors kontra végén eldönthette volna a meccset.

Jaroslav Navrátil visszatett labdáját Jasmin Mešanović tette nyolc méterről kapura, de Kovács Dániel vetődve védeni tudott, ezzel meccsben tartva csapatát.

A hosszabbítás azonban nem hozott újabb fordulatot, így a Kisvárda visszavágott a Fehérvárnak az augusztusi 2-1-es vereségért.

Ezzel a győzelemmel a Kisvárda továbbra is tartja a második helyét az OTP Bank Ligában, és tapad a listavezető Ferencvárosra. A MOL Fehérvár FC maradt a negyedik helyen, de már kilenc pont a hátránya az éllovas, egy meccsel kevesebbet jászott Fradi mögött.

4GólLazar Cirkovic
6Sárga lapJasir Asani
22GólJasir Asani
27GólNikolics Nemanja
30Sárga lapEvgen Makarenko
76Sárga lapIonut Peteleu
Összeállítások
4-5-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista