A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Origo szerint ilyen lehet a halálcsoport a Nemzetek Ligájában

Róma, 2021. július 12. Giorgio Chiellini, az olasz válogatott csapatkapitánya a bajnoki trófeával, miután megérkeztek Rómába 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci
Vágólapra másolva!
Csütörtök este hat órától Nyonban sorsolják a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásának csoportjait. Mivel Marco Rossi csapata az előző kiírásban az első helyen végzett a B csoportban, így feljebb lépett a legmagasabb osztályba, és a jövőre a világ legjobb csapatai ellen játszhat. A sorsolás előtt megnéztük milyen lehet a legkönnyebb és a legnehezebb csoport, amelybe a magyar válogatott bekerülhet.

Az A csoportban 16 csapat szerepel, Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várja a sorsolást. Ugyanebben a kalapban van még Ausztria, Csehország és Wales, tehet ezekkel a csapatokkal biztosan nem játszik a magyar válogatott.

Szalai Ádámék biztosan kapnak egy ellenfelet a ellenfelet az első kalapból, amelyben Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Belgium szerepel. A kettes kalapban van Portugália, Hollandia, Dánia és Németország. Míg a hármas kalapban Anglia, Lengyelország, Svájc és Horvátország szerepel.

Először nézzük azt, melyik lehet a legkönyebb csoport a magyar számára, már ha létezik ilyen a legmagasabb szinten.

A 1-es kalapban a világbajnok franciák, az Európa-bajnok olaszok, a világranglista élén álló belgák és a legutóbbi Eb-n elődöntős spanyolok szerepelnek. Mi úgy érezzük, hogy ebből a négyesből az olaszokkal járnánk a legjobb, mert bár remek csapatuk van, hajlamosok lazábban venni az ilyen meccseket.

Az olasz válogatott az Eb-címvédő Forrás: MTI/EPA/ANSA/Telenews

A kettes kalapból talán a portugálokkal járnánk a legjobban. A dánok jelenleg a világ legjobb formában lévő válogatottja, a hollandokat nekünk nem kell bemutatni, a németek pedig bármikor képesek bárkit kitömni, így őket is jobb lenne elkerülni.

A hármas kalapból nagyon indokolni sem kell, hogy a lengyelekkel járnánk a legjobban. Az angolok jelenleg a világ egyik legjobb csapatát képzik, a svájciak és a horvátok is nagyon komoly csapatot alkotnak, míg a lengyelekkel a legutóbbi vb-selejtező sorozatban itthon döntetleneztünk, idegenen meg vertük őket.

A legkönnyebb csoport nálunk így nézne ki: Olaszország, Portugália, Lengyelország, Magyarország

Szavazzon!

Melyik lenne a leggyengébb csapat az 1-es kalapból?

Szavazzon!

Melyik lenne a leggyengébb csapat a 2-es kalapból?

Szavazzon!

Melyik lenne a leggyengébb csapat a 3-as kalapból?

Nézzük most akkor melyik lehetne a legerősebb csoport. Ha azt vesszük, hogy az egyes kalapban lévő csapatok (Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Belgium) közül melyik játssza a leggólgazdagabb meccseket, akkor egyértelműen a világranglista élén álló belgák a legjobbak.

A kettes kalapban talán a hollandok és a németek a legerősebbek, de a dánok most elképesztően jó csapatot építettek. Tíz vb-selejtezőből kilencet megnyertek, és 30:3-as gólkülönbséggel jutottak ki a katari világbajnokságra.

A dánok voltak az Eb legszimpatikusabb csapata Forrás: AFP/Laurence Griffiths

A hármas kalaphoz sem kell nagyon indoklás. Ott az angolok a legerősebbek, akik nyáron döntőt játszottak az Európa-bajnokságon, a Puskás Arénában pedig négy gólt lőttek a mieinknek – igaz, Marco Rossi együttese a Wembley Stadionban aztán 1-1-es döntetlent játszott, ezzel 68 évvel a legendás 6:3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

A legerősebb csoport nálunk így nézne ki: Belgium, Dánia, Anglia, Magyarország

Szavazzon!

Melyik lenne a legerősebb csapat az 1-es kalapból?

Szavazzon!

Melyik lenne a legerősebb csapat a 2-es kalapból?

Szavazzon!

Melyik lenne a legerősebb csapat a 3-as kalapból?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!