A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az U21-es német labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező B csoportjában hazai pályán 4-0-ra legyőzte Lettország csapatát. A német együttesben ezen a találkozón mutatkozott be Dárdai Pál középső fia, a Hertha BSC csapatában futballozó Márton, aki úgy gondolja, hogy tökéletesre sikeredett a bemutatkozása.

A 20 éves védő eredetileg az U20-as válogatottba kapott meghívót, azonban az U21-es csapatot irányító Antonio Di Salvo felhívta őt az U21-esekhez, mondván szükség van a játékára. Dárdai végül kezdőként lépett pályára és végigjátszotta a találkozót.

- mondta a meccs után Dárdai Márton, aki ezek után szót ejtett a német csapat Izrael elleni csoportrangódjáról is. "Önbizalomtól duzzadva megyünk oda, és szeretnénk megismételni ugyanezt a teljesítményt."

Dárdai Márton a lettek ellen bemutatkozott az U21-es német válogatottban Forrás: Imago Images

A B csoportban a német válogatott 18 ponttal a tabella élén áll, míg az izraeli együttes 16 ponttal a második. Ugyanebben a hatosban szerepel a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott is, így ha Dárdai megtartja a helyét a csapatban, akkor június 3-án a magyar csapat elleni is pályára léphet.

Marco Rossi korábban elmondta, hogy Dárdai Márton lehetne magyar válogatott, de még nem döntötte el melyik nemzeti csapatban szeretne szerepelni.

Aztán ősszel, amikor meghívták a német U21-es válogatottba, már úgy nyilatkozott, régóta vár arra, hogy a német színeket képviselje magasabb szinten" - mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy csakfoci.hu-nak adott korábbi interjújában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!