A mexikói társrendezőknél tart terepszemlét a FIFA elnöke

Horizontal
80614272. Monterrey, 14 Jun 2018 (Notimex-Especial).- Los colores rojo, verde y azul iluminaron el Palacio de Gobierno de Nuevo León para celebrar que la FIFA otorgó la sede del Mundial de Futbol 2026 a México, Estados Unidos y Canadá y que el estadio BBVA del equipo local de los Rayados del Monterrey, será base de algunos partidos. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/POL/ (Photo by CORTESÍA / NOTIMEX / Notimex via AFP)
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerdán megérkezett Mexikóba, ahol a 2026-os világbajnokság egyik társrendezőjénél tart terepszemlét.

Infantinót és a FIFA-delegációt a mexikói szövetség (FMF) közösségi oldalának közlése alapján a házigazdák részéről egyebek között a szervezet elnöke és főtitkára, Yon de Luisa és Inigo Riestra fogadta, míg a kormányt Maximiliano Reyes képviselte, aki a latin-amerikai és a karibi térségért felelős helyettes államtitkár.

A mexikói kormánypalota díszkivilágítása 2018-ban, amikor a FIFA kihirdette a 2026-os vb házigazdáit Forrás: Notimex via AFP/Cortesia

A FIFA-küldöttség a vb-n szerepet kapó három stadion állapota mellett az érintett városok infrastruktúráját is tanulmányozza, többek között a szállások, a közlekedés, valamint a közbiztonság szempontjából.

Tavaly már járt egy FIFA-küldöttség az országban, és akkor észrevételeket, illetve javaslatokat tett annak érdekében, hogy mi szorul fejlesztésre, javításra.

Infantino várhatóan találkozik majd Andrés Manuel López Obradorral, Mexikó elnökével, valamint Claudia Sheinbaumnal, a főváros polgármesterével.

A 2026-os vb-nek Mexikó mellett az Egyesült Államok és Kanada lesz a másik két házigazdája, előbbiben Mexikóváros mellett Monterreyben és Guadalajarában rendeznek mérkőzéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!