A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

A belga bajnokság egyik legjobb focistáját igazolta le a Fradi

Xavier Mercier a belga bajnokságból érkezett a Fradihoz
Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a belga élvonalban szereplő OH Leuven futballistáját, Xavier Mercier-t.

A francia futbalista 2019 nyarán, a Cercle Bruges-t elhagyva csatlakozott az akkor még másodosztályú OH Leuven együtteséhez, amelyet 3 góljával és 10 gólpasszával feljutáshoz segített.

Később már a belga élvonalban is felfigyeltek a teljesítményére, a 2020/2021-es szezonban 11 gólt lőtt és 15 gólpasszt adott, az elmúlt idényben pedig 4 góllal és 14 assziszttal tűnt ki a liga mezőnyéből.

Mercier két egymást követő évadban is a legtöbb gólpasszt adta a bajnokságban, így idén jelölték a Pro League "év játékosa" címre is.

Xavier Mercier a belga bajnokságból érkezett a Fradihoz Forrás: fradi.hu

A 32 éves középpályás a Fradi harmadik nyári igazolása, korábban Adama Traoré (Sheriff Tiraspol) és Mats Knoester (Heracles) érkezett a bajnoki címvédőhöz.

A fradi.hu kiemelte, hogy Mercier pályafutásából a nemzetközi kupaszereplés még hiányzik, "ezért minden erejével azon lesz, hogy a Ferencvárossal minél messzebb jusson Európában a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!