A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Fehérvár 1-0-ra kikapott a magyar válogatott Lang Ádámot foglalkoztató, ciprusi Omonia Nicosia vendégeként.

A Fehérvár a Konferencia-liga előző körében az azeri Szumgajit együttesét 2-1-es összesítéssel búcsúztatta, az NB I-ben pedig egy-egy győzelemmel és döntetlennel rajtolt. Pető Tamás csapata jó formában várta a Lang Ádámot is foglalkoztató, ciprusi Omonia Nicosia elleni mérkőzést, bár előzetesen kemény csatára számíthatott, hiszen az ellenfél az előző négy idényből háromszor is európai kupasorozat főtábláján szerepelhetett.

A ciprusi együttes játszott inkább fölényben a meccsen, az első félidő hajrájában Stepinski fejesénél a kapufa segítette ki Tóth Balázs kapust. A második játékrész elején Tóthnak egymás után két hatalmasat is védenie kellett, majd az 58. percben a túloldalon Christensen találhatott volna be, de kimaradt a legnagyobb magyar helyzet. 

Az Omonia aztán egy perccel később vezetést szerzett, Stepinski estében, látványos mozdulattal lőtt a kapuba Diounkou beadása után.

A folytatásban nem igazán tudott komoly veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára a Vidi, így 1-0-s vereséget szenvedett ciprusi ellenfelétől - amelyben a 81. percben lépett pályára Lang Ádám -, de egyáltalán nem várhatja reménytelen helyzetből a hazai visszavágót.

A párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik a sorozattól. Az Omonia Nicosia elleni visszavágót jövő szerdán rendezik Székesfehérváron.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Omonia (ciprusi)-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Nicosia, v.: Lionel Tschudi (svájci)
gólszerző: Stepinski (60.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!