A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Bronzérmet szerzett a női kajaknégyes 500 méteres döntőjében. A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású négyes a befutó után az M4 Sport kamerái előtt érthetően boldogan értékeltek.

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású hajó kedden az előfutamból másodikként közvetlenül a csütörtöki döntőbe jutott, ahol a 6-os pályáról rajtoló magyar egység kiváló teljesítményt nyújtva a harmadik helyen ért célba. A női kajak négyesünk a magyar küldöttség kilencedik érmét szerezte a párizsi olimpiai játékokon.

Szenzációsan versenyzett a női K4-es a párizsi olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Két dolog jutott rögtön eszembe a befutó után, amikor kiírták Magyarország nevét a harmadik helyre. Talán, ami a Rékának nem jött össze, az most nálunk kijött, illetve nagyon örülök annak, hogy a lányokkal ezt meg tudtuk csinálni, illetve annak külön, hogy a Tamival van egy nagyon szép érmem, mert az elmúlt hét évben nagyon sok mindenen keresztül mentünk" - mondta az M4 Sportnak Pupp Noémi.

Fojt Sára elárulta, amikor meglátta a Magyarország feliratot az eredményjelzőn, alig akarta elhinni, hogy harmadik lett a hajójuk.

Többször hátrafordultam és kérdeztem, hogy tényleg? Nem tudtam elhinni. Jól sikerült a rajtunk és borzasztóan nagyot mentünk. Verseny közben is láttam, hogy jó helyen vagyunk, de szerintem ezt nem lehet elhinni addig, amíg nincs a nyakunkban az érem. Nagyon örülök

- fogalmazott az első olimpiáján szereplő 20 éves kajakos.

Az olimpiai bronzérmes kajakos lányok öröme
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar női kajak négyes talán a saját elvárásukat is felülmúlták a bronzéremmel, ugyanis jól látható volt a célba érés után, hogy nagy ünneplést csaptak. Gazsó Alida Dorka kiemelte a csapategységet, szerinte ugyanis anélkül ne tudták volna elérni ezt a sikert.

"Teljes mértékben csapatként értük el ezt a bronzérmet. 

Életemben nem fájt még ennyire egy pálya, amikor beértünk azt éreztem, hogy mindjárt elájulok, de nagyon örülök, hogy meg tudtuk csinálni, mert egymásért csináltuk meg.

Két éve folyamatosan négyen edzünk együtt, mindennap látjuk egymást, hogy mennyire húzzuk egymást, adott pillanatban mennyire rossz a másiknak, vagy mennyire tudjuk felhúzni a másikat, szóval csapatként értük el ezt a bronzot, és nagyon büszke vagyok a lányokra" - mondta Gazsó, aki kajak egyesben a reményfutamból jutott a 500 méteres verseny középfutamába.

Bronzérmes a női kajak négys
A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajak négyes a bronzéremmel
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egység legrutinosabb tagja, a kétszeres olimpiai, kilencszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok Csipes Tamara elárulta, hogy éjszaka nem tudott aludni sem, mert azon gondolkozott, hogyan milyen taktikával kellene versenyezniük a döntőben.

"Még mindig tudok örülni a nem aranyéremnek, ugyanúgy mint Tokióban is. 

Felkeltem éjjel három óra környékén és azon gondolkoztam, hogy mit kellene csinálnom ahhoz, hogy kollektívan elhiggyük azt, hogy ezt a döntőt baromira be tudjuk hozni dobogóra. Választottunk egy olyan taktikát, amit korábban egyszer sem gyakoroltunk.

Úgy éreztem, hogy kell egy ilyen öngyilkos egy életem, egy halálom taktika, mert egyébként tudjuk, hogy jók vagyunk, csak el kell hinni. Iszonyatosan büszke vagyok. Noncsival már hét éve együtt edzünk, a két lány átjött hozzánk két évvel ezelőtt és rengeteget fejlődtek, de nem csak a vízen, emberileg is. Ez az, ami ki fog még jönni sokszor. Az egy dolog, hogy odamész edzeni, elfáradsz fizikálisan, de fejlődnünk kell emberileg is ahhoz, hogy utána kijöjjön egy olyan eredmény, amire nem is számítasz" - mondta boldogan a díjátadó előtt Csipes.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!