Vágólapra másolva!
Kedden délután az Európai Labdarúgó Szövetségi svájci központjában kisorsolták az Európa Konferencia-liga rájátszásának párosításait. A két még érdekelt magyar csapat közül a kiemelt Kisvárda az osztrák Wolfsberger és a máltai Gzira párharcának győztesével, míg a nem kiemelt MOL Fehérvár a német 1. FC Kölnnel találkozhat majd.

Ahgy a Bajnokok Ligája, úgy a második számú európai klubsorozat esetében is hétfőn délután elkészítette a kiemeléseket az UEFA. Miután itt több csapat van, ezért a versenybizottság csoportokat hozott létre. A magyar bajnoki ezüstérmes Kisvárda a 4. csoportba került, ahol kiemeltként várhatta a sorsolást, a leendő ellenfelek között pedig olyan komoly nevek is felbukkantak, mint a belga Anderlecht és a portugál Gil Vicente.

Amennyiben a magyar csapat a harmadik fordulóban túljut a norvég Molde együttesén az osztrák Wolfsberger és a málta Gzira párharcának győztese vár rá.

A bajnokságban negyedik helyen végző MOL Fehérvár a 3. csoportban nem kiemeltként várhatta a sorsolást, és szinte csak nagyon nehéz ellenfelet kaphatott, hiszen a kiemeltek között ott volt a német 1. FC Köln, a cseh Slavia Praha, a szerb Partizan és a görög Panathinaikosz is. A sorsolás nem volt igazán kedvező, hiszen

a Bundesligában szereplő 1. FC Köln vár Michael Boris csapatára,

amennyiben sikerrel veszi a moldáv Petrocub Hincesti elleni összecsapásokat.

Az erdélyi Sepsi, amennyiben sikerrel veszi a svéd Djurgarden elleni párharcot, a ciprusi APOEL és a kazah Kizilzsar Petropavlovszk párosának továbbjutójával meccsel, míg a dunaszerdahelyi DAC a Viking Stavanger (norvég)–Sligo Rovers (ír) párharc győztesével mérkőzhet meg.

A selejtező 3. fordulójának programja:
Augusztus 4.
19.00. Molde (norvég)–Kisvárda
20.55. Fehérvár–Petrocub (moldovai)
Augusztus 11.
19.00. Petrocub–Fehérvár
21.00. Kisvárda–Molde

A rájátszás mérkőzéseit augusztus 18-án és 25-én rendezik, míg a főtábla sorsolását augusztus 26-án tartják.

Mindent egy helyen az Eb-ről