Megbukott a térdelés az angol bajnokságban is

Horizontal
Csak kivételes alkalmakkor láthatunk ezentúl térdelő játékosokat a PL-meccseken
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League csapatkapitányainak tanácskozásán eldőlt, hogy a következő idényben már nem lesz kötelező a játékosoknak minden mérkőzés előtt féltérdre ereszkedniük a kezdés előtt.

A szokást 2020 júniusában vezette be az angol élvonal, és szinte valamennyi brit klub, arra hivatkozva, hogy így akarják felhívni a figyelmet a pályákon és azon kívül is egyre terjedő rasszizmusra. Az incidensek száma nem lett kevesebb - elég csak a tavaly nyári Eb-döntő után történtekre gondolni, amikor az angol válogatott színesbőrű játékosai számolatlanul kapták a becsmérlő üzeneteket és halálos fenyegetéseket - miközben egyre több kritikát kaptak a játékosok és a liga is.

Ráadásul az angol szurkolóknak sem tetszett a Covid miatt üres lelátók előtt bevezetett ötlet, így a lezárások vége után több csapat játékosait (volt, hogy magát a válogatottat) kifütyülték sajt szurkolói. A PL most úgy döntött, hogy a csapatokra bízza, térdelnek-e a következő idényben.

Csak kivételes alkalmakkor láthatunk ezentúl térdelő játékosokat a PL-meccseken Forrás: AFP/Tolga Akmen

A csapatkapitányok által szerdán délelőtt kiadott közleményben azt írják, hogy a továbbiakban csak a kiemelt jelentőségű mérkőzéseken fognak térdelni a játékosok. Ezek a hétvégi első forduló, az októberben és márciusban esedékes egy-egy forduló a rasszizmus elleni küzdelem jegyében, az utolsó bajnoki forduló meccsei, valamint az FA- és és a Ligakupa-döntő lesznek.

A közlemény ugyanakkor hozzáteszi, hogy a PL-ben szereplő játékosok továbbra is elkötelezettek a faji előítéletek felszámolása mellett.

Mindent egy helyen az Eb-ről