A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Luxemburgban barátságos mérkőzésen. A találkozó után Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott új csapatkapitánya és a nemzeti csapatban az első gólját megszerző Szalai Attila értékelt az M4 Sport kamerája előtt. Szoboszlai elmondta, hogy szeretne mindenkinek példát mutatni a teljesítményével, Szalai pedig sajnálja, hogy nem jött össze a győzelem, de úgy érzi, van mire építeni.

Ugyanígy megyünk tovább, mint az két évben. Próbáltam mindenkihez beszélni, példát mutatni a teljesítményemmel. Sajnos ez ma így alakult, tanulunk belőle, és megyünk tovább a görög ellen. Ma már nincs olyan csapat, aki ellen könny nyerni. Mindenki százszázalékot adott, de mindig benne van a hiba. A csapat küzdött, de ma így alakult" – értékelt a találkozó után Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott új csapatkapitánya.

Szalai Attila és Szoboszlai Dominik a szurkolókkal énekelte a himnuszt a meccs végén Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Lassan kezdtük, nem volt meg a ritmus, de ezen túl tudtunk lépni. Két elkerülhető gólt kaptunk, így nem lehetünk elégedettek, de voltak pozitív dolgok is a meccsben. Örülök az első válogatott gólomnak, de nem ez a fontos, mert nyerni akartunk. A múltban sok helyzetem kimaradt, vártam már ezt a gólt és örülök, hogy végre bement.

– mondta a meccs után a csapatkapitány helyettes Szalai Attila, aki a 29. válogatott mérkőzésén az első gólját szerezte.

Vasárnap idei utolsó mérkőzésén a görög csapatot fogadja majd a Puskás Arénában a magyar válogatott, amelyben akkor utoljára lép pályára Dzsudzsák Balázs, aki 109. fellépésével Király Gábort megelőzve egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!