Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi északír focistája, Philip Mulryne megunta a csillogást, a futballmezét reverendára cserélte és lekésznek állt.

A 44 éves Philip Mulryne atya jelenleg Cork-ban, a St. Mary kolostortemplomban szolgál. 1996 és 1999 között az Old Traffordon, a Manchester Unitedben futballozott,

de Sir Alex Ferguson menedzser keze alatt csak egy tétmeccset játszott: az 1997/98-as idényben a manchesteri alakulat Mulryne-nal a csapatban legyőzte a Barnsley-t. Mulryne 1999-ben a Norwichhoz szerződött, később futballozott a Cardiff Cityben, a Leytonban, majd 2009-ben, 31 évesen a King's Lynntől "vonult nyugdíjba".

– emlékezett az egykori 27-szeres északír válogatott focista a The Mirrornak. - Misére jártam, rendszeresen imádkoztam, ezzel a beteljesülés igazi érzését leltem meg."

A futballtól való búcsúja után ahelyett, hogy a hagyományos utat, az edzői pályát választotta volna, római katolikus papnak készült - írja a Bors.

Philip Mulryne lelkésznek állt Forrás: AFP

Profi játékosként évi 600 000 fontot (270 millió Ft) keresett, de megunta a pénzt, az autókat, az éjszakai klubokat, a nőket. Filozófiát hallgatott Belfastban, majd a római Pápai Ír Főiskolán tanult teológiát. 2017-ben szentelték római katolikus pappá a domonkos-rendiek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!