Hatalmas veszteség érte a Borussia Dortmundot

Bayern Munich - Borussia Dortmund Sports Bundesliga soccer Horizontal
01 April 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - Borussia Dortmund, Matchday 26, Allianz Arena. Dortmund's Nico Schlotterbeck is injured on the ground and has to be substituted. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Izomszakadás miatt egyelőre biztosan nem számíthat a német válogatott Nico Schlotterbeck játékára a labdarúgó Bundesligában második helyen álló Borussia Dortmund, amely a Német Kupa negyeddöntőjében a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig vendége lesz szerdán.

A 23 éves középhátvéd a címvédő Bayern München otthonában 4-2-re elveszített szombati rangadón sérült meg, a Dortmund pedig hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy egy ideig biztosan nem lesz bevethető.

Schlotterbecket Münchenben még az első félidőben, kicsivel a szünet előtt kellett lecserélni, majd vasárnap és hétfőn is kivizsgálások vártak rá.

A Dortmund arról nem számolt be, hogy várhatóan mennyi időt kell kihagynia a kilencszeres válogatott futballistának, aki a két héttel ezelőtti, Peru ellen 2-0-ra megnyert barátságos válogatott meccsen már izomproblémákkal küzdött, s aztán a belgákkal szemben három nappal később 3-2-re elveszített találkozón nem is lépett pályára.

A Német Kupában címvédő és a sérült Gulácsi Pétert nélkülöző, de várhatóan Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló Leipzig szerdán 20.45-től fogadja a Dortmundot,

amelyhez aztán szombaton a szintén magyar válogatott Schäfer András csapata, az Union Berlin látogat a Bundesliga 27. fordulójában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!