Vágólapra másolva!
Hornyák Zsolt vezetőedző szerint csapata, a Puskás Akadémia nagy fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy 1-0-ra nyert az újonc Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában, szombaton.

A szlovákiai szakember a DVTK elleni találkozó után kiemelte, fontos három pontot szereztek a "forró" diósgyőri pályán, és az eredmény mellett csapata hozzáállását is dicsérte.

"Az első gólra azonnal rá kellett volna lőni még egyet, és akkor már az elején eldönthettük volna a mérkőzést. Okosan játszott a csapatom, a védőmunka extra volt a kapussal együtt, amit elterveztünk, azt kiviteleztük. Az eredmény mellett számomra több más mutató is fontos, így a csapatmunka, a csapatszellem és a szív. A szívet hiányoltam korábban többször, ma megkaptam" - fogalmazott Hornyák, aki szerint jobban, rutinosabban felkészültek a diósgyőri szurkolótáborra és hangulatra, mint a rivális.

Hornyák Zsolt szerint sokan meg fognak izzadni Diósgyőrben Forrás: pfla.hu

"Úgy éreztem, a mi játékosaink jobban bírták a terhet, és nem voltak annyira idegesek, mint a hazaiak" - tette hozzá, kiemelve, hogy Diósgyőrben nem mindenki fog könnyen nyerni.

Az újonc miskolciakat edző Kuznyecov Szergej a DVTK honlapja szerint együttese játékának minőségével elégedett volt, mert sikerült helyzeteket kialakítaniuk, "a legfontosabb, a gól azonban hiányzott".

"A pálya mellől nem lehetett megállapítani, melyik a feljutó, és melyik az egyik legjobb magyar csapat, amelyik az elmúlt években rendre a dobogón végzett. Az első tíz percben volt egy kis drukk a srácokban, de az első félidő második felében már nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és helyzeteket alakítottunk ki" - tekintett vissza az összecsapásra a tréner.

A vezetőedző kiemelte, korábban nem sokszor fordult elő, hogy ne szereztek volna gólt, így ezen a területen fejlődniük kell, de azt is elmondta, hogy a támadósorba érkeztek később a játékosok, így időre van szükségük ahhoz, hogy jobban megértsék egymást.

"Az új bajnokságban egy szinttel feljebb játszunk, ahol az ellenfelek jobbak, és minden hibánkat meg fogják büntetni. Tökéletesen kell teljesítenünk hátul ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Az út elején járunk, nagyon sokat kell még fejlődni, de az alap megvan, amire lehet építeni" - összegzett a szakember.

A Puskás Akadémia Slagveer nyolcadik percben szerzett találatával vitte el mindhárom pontot Miskolcról.

Mindent egy helyen az Eb-ről