A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Káosszal indult, bombagólokkal és sérüléssel zárult az Arsenal meccse az angol bajnokságban

fbl Horizontal
Arsenal's English midfielder #07 Bukayo Saka vies with Nottingham Forest's Nigerian defender #43 Ola Aina during the English Premier League football match between Arsenal and Nottingham Forest at the Emirates Stadium in London on August 12, 2023. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójában a tavalyi ezüstérmes Arsenal hazai pályán 2-1-re legyőzte a Nottingham Forest együttesét.

Az Emirates stadion új beléptetési rendszerének problémái (a forgókapuk meghibásodása) miatt több ezer szurkoló nem jutott be az eredeti kezdési időpontra a londoni arénán belülre, így fél órás csúszással indult az összecsapás.

Az ellenfelét óriási nyomás alatt tartó Arsenal már a 26. percben megszerezte a vezetést, Gabriel Martinelli elképesztő cselsorozata, majd sarokkal adott passza után Eddie Nketiah 12 méterről leadott lövése egy védőn is megpattanva kötött ki a vendégek kapujában.

Hat perccel később a hazaiak megduplázták az előnyüket: Bukayo Saka a tizenhatos sarkáról tolta belelé a labdát, majd ballal, nagy erővel kilőtte a jobb felső sarkot 18 méterről.

A második félidő elején a friss igazolás Jurrien Timber szenvedett komolynak tűnő térdsérülést anélkül, hogy bárki szabálytalankodott volna vele szemben. A holland focista segítséggel is alig tudott ráállni a lábára, így le kellett cserélni.

A folytatásban a továbbra is nagy Arsenal-mezőnyfölény ellenére (nagyrészt Matt Turner kapusnak köszönhetően) nem tudtak gólt szerezni a hazaiak, így a 82. percben egy kontra végén szépíteni tudott a Nottingham Taiwo Awoniyi szép találatával, amely izgalmasabbá tette a végjátékot.

Az egyenlítés azonban már nem sikerült, a Manchester City elleni Community Shield megnyerése után így a bajnokságot is győzelemmel kezdte az Arsenal. Egyben Mikel Arteta csapata visszavágott a Nottinghamnek az előző idény utolsó előtti fordulójában elszenvedett vereségért, aminek a Forest nagyban köszönhette a bennmaradását.

Premier League, 1. forduló:

26GólEdward Nketiah
28Sárga lapOla Aina
32GólBukayo Saka
50Sárga lapJurrien Timber
81Sárga lapOrel Mangala
82GólTaiwo Awoniyi
92Sárga lapBen White
Összeállítások
4-3-3
3-4-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!