Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este minden idők egyik legdrámaibb Európa-bajnoki mérkőzését nyerte meg a skót csapat ellen. Marco Rossi együttese Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával diadalmaskodott, ezzel a magyar válogatott életben tartotta továbbjutási esélyeit a németországi kontinensviadalon. Hétfőn délelőtt aztán a találkozó hőse, Csoboth Kevin válaszolt az újságírók kérdéseire Weiler im Allgäuban, a magyar válogatott főhadiszállásán.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A 24 éves Csoboth Kevinnel nagyot fordult a világ. A szurkolók egy része egy hónappal ezelőtt még Marco Rossi szövetségi kapitányt kritizálta, miután behívta az Eb-keretbe az Újpest szélsőjét, aki a csapatával az egész szezonban a kiesés ellen küzdött az NB I-ben.

Csoboth Kevin azonban a skótok elleni teljesítményével bizonyította, hogy helye van a válogatottban, Marco Rossiról pedig újfent bebizonyosodott, hogy sokkal jobban ért a focihoz, mint azok a „billentyűhuszárok” akik őt folyamatosan kritizálják. 

Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, sajtótájékoztató, 2024. 06. 24.
Csoboth Kevin remek hangulatban érkezett a sajtótájékoztatóra
Fotó: Mirkó István

„Nem adtam fel, mindenképpen szerettem volna keretbe kerülni. Újpesten volt egy megbeszélésem Mészöly Gézával, amikor megegyeztünk arról, hogy visszakerülök a csapatba. Először az Újpestbe, majd a válogatottba kellett visszaverekednem magam, most pedig nagyon örülök, hogy itt lehetek” – mondta Csoboth, akit természetes a skótoknak lőtt csodagóljáról is kérdeztek.

Még mindig nem fogtam fel, a buszon vagy kétezerszer visszanéztem. Még mindig kiráz a hideg. Nagyon örülök neki, de a győzelem a legfontosabb, bárki rúghatta volna a gólt. A kapufámnál tudtam, hogy lesz még helyzetünk. Nem hittem volna, hogy rám jön ki a második nagy ziccer, de örülök, hogy gólra tudtam váltani”

 – folytatta az Újpest támadója, aki ezt követően a drámai sérülést szenvedő Varga Barnabás állapotáról is beszélt.

„Barniról csak pár információnk van. 

Ami a legfontosabb, hogy jól van, tud kommunikálni, de ha jól tudom, műtét vár rá, úgyhogy most két-három napig nem lehet velünk. De ugye Szoboszlai Dominik is megmondta, hogy ha ő nem jön haza, akkor mi megyünk hozzá. 

Bízom benne, hogy minél előbb tudunk találkozni” – folytatta a 10-szeres magyar válogatott támadó, aki elárulta, hogy az édesapja, az 1984-es ifjúsági Európa-bajnok Csoboth Róbert is megérezte a gólját.

„A meccs reggelén beszéltem a faterral és azt mondta, hogy jó megérzései vannak. Ezek általában be szoktak válni, úgyhogy megköszöntem neki. Sajnálom, hogy nem lehettek itt a meccsen, hogy nem élhettük meg együtt. 

Azt nem mondom, hogy mit művelt a kapufámnál, de a gólomnál már másként nézett ki az öröme. Szerencsére a tv nem repült ki az ablakon”

 – mondta az Újpest támadója, aki a skótok ellen az első gólját lőtte a nemzeti csapatban, így nem mindennapi beavatási szertartás várt rá.

A hazaúton kaptam az igét, hogy akkor az első gól miatt enyém a csekk mindkét benzinkúton. Ez volt mondjuk a büntetésem, de megérte minden pillanat miatt. Mindenki nagyon örült a győzelemnek, de azért nem volt felhőtlen a dolog, mert ott motoszkált mindenkinek a fejében, hogy mi lehet Barnival”

 – mondta Csoboth Kevin, aki felelevenítette a történteket is. 

Csoboth Kevin volt a magyar válogatott hőse
Fotó: AFP/Miguel Medina

„Nagyon rossz volt nézni ezt a pálya mellett. Folyamatosa nőtt a feszültség bennünk, miközben melegítettünk a pálya mellett. Mi cserejátékosok is csak azzal foglalkoztunk, hogy az egészségügyi stáb menjen már be a pályára. Rossz is erre visszaemlékezni, de hatalmas öröm, hogy már jól van. Várjuk a fejleményeket és remélem, hogy minél előbb látjuk őt” – tette hozzá az Újpest támadója. 

A 10-szeres magyar válogatott támadót arról is kérdezték, hogy belemerült-e már a matematikába, ami a nemzeti csapat továbbjutásához szükséges.

Ilyenkor az ember mást nem tehet, csak vár, úgyhogy matekoztunk. De bízom benne, hogy mindenki jobban érezte magát matekozás helyett. Ez majd jön. Még várunk egy kicsit, aztán meglátjuk, mire lesz elég ez a győzelem”

 – folytatta Csoboth, aki Varga Barnabás kiesésével akár a kezdőcsapatba is bekerülhet – ha továbbjut a válogatott. 

Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, sajtótájékoztató, 2024. 06. 24.
Csoboth Kevin a válogatott sajtótájékoztatóján
Fotó: Mirkó István

„Nem foglalkozom vele. Bármennyi időt is kapok, egy percet, öt percet, tíz percet, nekem azokban a percekben kell letennem olyan teljesítményt az asztalra, amivel a csapat segítségére lehetek” – mondta a 10-szeres magyar válogatott támadó, aki végezetül az első nemzeti csapatban lőtt góljáról is beszélt.

Mintha áramszünet lett volna. Egyszer csak arra eszméltem, hogy Varga Barna mezét tartom a kezemben.

 Ezredmásodpercek alatt kellett döntenem, hogy hova rúgom. Annyit tudtam, hogy csak a hosszúra rúghatom, mert a kapus a rövid oldalról érkezett. Hála istennek nem ért át” – zárta a sajtótájékoztatót Csoboth Kevin, a skótok elleni meccs hőse. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről