Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen lép pályára az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A Sky Sports munkatársai szerint a Real Madrid sztárját, Jude Bellinghamet ki kellene rakni a kezdőből, hogy kipihent legyen a soron következő mérkőzésekre, amennyiben Anglia továbbjut.

Az angol válogatott ugyan csoportelsőként jutott tovább a C jelű négyesből, ám az eddigi három meccsen bemutatott játéka miatt rengeteg kritikát kapott. Gareth Southgate együttese 1-0-ra legyőzte Szerbiát az első fordulóban, a második körben 1-1-et ért el Dánia ellen, végül pedig gól nélküli döntetlent játszott Szlovéniával. Harry Kane-ék a nyolcaddöntőben papíron könnyű ellenfelet, a szlovák válogatottat kapták, amely ellen kötelező továbbjutást várnak az angolok. 

Euro 2024: Serbia - England
Az angol válogatott csoportelsőként jutott tovább, mégis rengeteg kritikát kapott
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Bellingham nélkül az angolok a nyolcaddöntőben?

Az angolok sima továbbjutással számolnak Szlovákia ellen, a Sky Sports újságírói közül többen is úgy gondolják, Jude Bellinghamet pihentetni kellene a nyolcaddöntőben. 

A Real Madrid Bajnokok Ligája-győztes sztárja hosszú és fárasztó szezonon van túl, és inkább pihennie kellene, hogy a torna későbbi szakaszában frissebb legyen, 

még ha ebben van is kockázat - írta meg a Nemzeti Sport, mit javasoltak az angol Sky Sports újságírói, Rob Dorsett, Nick Wright, Sam Blitz és Ben Grounds.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England, Jude Bellingham
Jude Bellingham az angolok legnagyobb sztárja 
Fotó: AFP

A németországi Eb-n egyelőre Bellingham sem lendült még csúcsformába, bár a szerbek elleni mérkőzésen ő szerezte a mindent eldöntő győztes gólt, majd a meccs emberének is megválasztották. 

A 20 éves középpályás már 32 alkalommal szerepelt eddig a válogatottban, ezeken 4 gólig jutott.

A nyolcaddöntőben az angolok június 30-án a szlovákok ellen lépnek pályára Gelsenkirchenben, továbbjutás esetén pedig a svájci-olasz párharc győztesével találkozhatnak a legjobb nyolc között.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről