A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egy már visszavonult német bíró, Manuel Gräfe egyszerűen szégyennek nevezte, ami szombaton este Dortmundban történt.

A már visszavonult német focíbró, Manuel Gräfe egyszerűen a német játékvezetés szégyenének nevezte, hogy szombaton este Dortmundban az Olaszország-Albánia Eb-meccset egy olyan játékvezetőre bízta az UEFA, akit korábban fogadási csalás miatt elítéltek.

A német Felix Zwayer amúgy hibamentesen vezette le a meccset, de ez a történet most nem erről szól. „Ez a meccs nagy szégyen az elmúlt évtizedek német játékvezetőinek dicsőséges történetében” – írta Gräfe a Twitteren.

A történet lényege az, hogy Felix Zwayer játékvezető évekkel ezelőtt komoly fogadási botrányba keveredett. Tagja volt annak a csoportnak, amely egy szintén bűnöző német bíró, Robert Hoyzer köré szerveződött. A vád szerint Zwayer 300 eurót fogadott el Hoyzertől, hogy a Wuppertal csapatának egy meccsén úgy vezesse a találkozót, hogy az a Wuppertalnak kedvezzen. Zwayer a mai napig tagadja, hogy pénzt vett volna át Hoyzertől.

Ez az ügy éveken át téma volt a német sajtóban és ezt megelőzően 2021-ben csaptak magasra az indulatok. A Borussia Dortmund–Bayern München (2-3) rangadón a Zwayer által megítélt vitatott döntések után a Dortmund akkori játékosa, Jude Bellingham (jelenleg Real Madrid focstája) így panaszkodott: „Mit várhatunk el egy olyan bírótól, akiről köztudott, hogy Németországban komoly fogadási csalásokba keveredett?

Az UEFA - természetesen - eddig nem reagált a legújabb botrányra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!