A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott nagyszerűen szerepelt eddig a Szarajevóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. Trencsényi János csapata szombaton 3-1-re győzte le Lengyelországot, vasárnap 2-0-ra Törökországot, majd hétfőn gólnélküli döntetlent játszott a vb-címvédő Romániával, így végül hét ponttal, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a D csoport második helyén zárt. Ez egyben azt is jelenti, hogy szerdán 12.30-kor az E jelű négyesben első helyen végzett Szerbiával találkozik majd a nyolcaddöntőben.

A magyar válogatott elképesztő terhelésen van túl, a pénteki megérkezés óta minden nap pályára lépett Szarajevóban.

Minifoci
Közös sétán vett részt a csapat Szarajevóban
Fotó: Hegedűs Gábor/Origo

A keddi nap volt az első szünnapja a válogatottnak, így jutott egy kis idő a regenerálódásra és feltőtődésre is a szerdai, Szerbia elleni nyolcaddöntőt megelőzően.

A regeneráción volt a hangsúly a szerbek elleni Eb-nyolcaddöntő előtt

Barabás Miklósék a reggelit követően kipróbálhatták a szálloda wellness részlegét, egy kis fürdőzés és szaunázás után a csapat gyúrójának, Salacz Jánosnak a kezei alá kerültek. 

Az ebédet követően egy kis délutáni alvásra is jutott idő, mielőtt a játékosok és a szakmai stáb elindult egy közös sétára Szarajevó óvárosába. A nézelődés mellett a Minifutball Szövetség elnökének, Tibor Dávidnak köszönhetően mindenki 

megkóstolhatta a helyi csevapot, illetve a túrós vagy a húsos bureket. Az ételek elfogyasztása után immár egy másik helyen, de hihetetlenül finom kávékat is kortyolgathattak a játékosok, innen is mindenki nagyon elégedetten állt fel.

Minifoci
Finom ételeket kóstolhattak a játékosok
Fotó: Hegedűs Gábor/Origo

És itt még nem volt vége a napnak, a csapat közösen tekintette meg a Bulgária-Szerbia mérkőzést a Mirza Delibasic Sportcsarnokban, így mindenki képet kaphatott a szerdai ellenfélről. Végül egy könnyű szállodai vacsora zárta a programot, amely után azonnal nyugovóra tértek a játékosok, hogy a lehető legjobban ki tudják pihenni magukat a nagyon fontos összecsapásra.

Ami a szerbeket illeti, három eddigi meccsükből ők is hát pontot szereztek: 2-2-es döntetlent játszottak Georgia ellen, majd Portugáliát (2-1) és Bulgáriát (1-0) is legyőzve lettek csoportelsők.

A szerbek nem ismeretlenek számunkra, a 2022-es kassai Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Juhász Roland fejesgóljára még volt válasza a riválisnak, de büntetőkkel a magyar csapat jutott tovább. Egy évvel később az Egyesült Arab Emirátusokban rendezett világbajnokságon a csoportkörben találkozott a két együttes, 

akkor 1-0-ra nyert a magyar válogatott Barabás Miklós utolsó pillanatokban szerzett találatával, így az akkor még a Nagy Lajos vezette csapat hibátlanul, csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, majd történelmi bronzérem lett a menetelés vége.

Szerdán tehát egy újabb nagy csata vár a minifoci-válogatottra, és csak reménykedni tudunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan Szarajevóban is a magyar csapat örülhet majd a lefújást követően. A válogatott játékosa, Lovász Bence mindenesetre most sem számít könnyű meccsre. 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!