Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
A német belföldi hírszerzés vezetője, Thomas Haldenwang szerint nagy az esélye egy esetleges terrortámadásnak a jelenleg is zajló 2024-es Európa-bajnokságon. Ennek elkerülésére "minden fronton" óriási műveleteket hajtanak végre.

Thomas Haldenwang arra figyelmeztetett, hogy nagy az esélye egy terrortámadásnak a tornán, mivel már számos komoly biztonsági aggály felmerült - írja a The Sun.

Euro 2024: Serbia - England
Nagy a terrorfenyegetettség a németországo foci-Eb-n
Fotó: Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nagy a terroveszély az Európa-bajnokságon

Haldenwang szerint a fő fenyegetést az iszlám szélsőségesek jelentik, vagy azok, akik szorosan kötődnek az Izrael és a Hamász között dúló közel-keleti háborúhoz.

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke az ISIS sejtjét emelete ki, mint "fő aggályt". Az október 7-i gázai mészárlás óta a terrorszint Európa-szerte megugrott, és a biztonsági csoportok szinte minden jelentősebb eseményre készültek.

Mivel a németországi Eb-n minden nap szurkolók százezrei jelennek meg Németországban, Haldenwang és csapata különleges intézkedéseket vezet be a fenyegetések leküzdésére. A rendőrök egész Németországban nem vehetnek ki szabadságot a foci-Eb alatt, ráadásul a szövetségi hivatal több mint 22 ezer extra rendőrt vetett be.

A monumentális lépés a szervezet történetének legnagyobb mozgósítása. Összesen 580 nemzetközi rendőrt is besoroztak a speciális biztonsági egységekbe. Ezek az emberek az esemény minden napján ott lesznek, figyelemmel kísérik a közlekedést, a szurkolói zónákat és a turisztikai gócpontokat is.

A kontinens minden tájáról érkező rendőröket arra is felszólították, hogy segítsenek a határokon és a vasútállomásokon figyeljenek a potenciális gyanúsítottakra, mielőtt belépnének az országba.

Az  UEFA Euro 2024 "potenciális kockázatok és problémák széles spektrumát" hozza magával,  a "nagyon magas szintű kockázata" közepette. Will Geddes biztonsági szakértő a lapnak elmondta, hogy az ország különleges erőit, hírszerző szolgálatait és fegyveres  rendőrségét hívják segítségül az esetleges támadásokra való felkészülésben és az ellenük való védekezésben.

A katonai, hírszerzési és bűnüldözési tapasztalattal rendelkező elemzőkkel együttműködve Will Geddes csapata azt tapasztalta, hogy az ISIS  konkrét utalásokat tett Németországra ”.

Nancy Faeser német belügyminiszter az esemény előtt a segítségnyújtásra kiküldött külföldi rendőrnek azt mondta, hogy "mindenekelőtt az iszlamista terrorizmus veszélye áll fenn".

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről