Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Az erdélyi magyar Kovács István a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörében két mérkőzést vezetett, a cseh-török meccsen Eb-rekordot jelentő 18 lapot osztott ki. A román sajtó értetlenül áll azelőtt, hogy a 39 éves játékvezető miért nem kapott lehetőséget a nyolcaddöntőben, holott az UEFA hivatalosan nem küldte haza.

Az UEFA nemrég közzétette, hogy a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőin melyik játékvezetői csapatok fognak majd közreműködni. A soron következő nyolc mérkőzésen azonban nem szerepel a nagykárolyi Kovács István és stábja, ezen pedig a román sajtó alaposan meglepődött. A 39 éves játékvezető eddig két meccset kapott az Eb-n, a Szlovénia-Szerbia és a Csehország-Törökország mérkőzésen fújta a sípot. 

Utóbbi találkozón Eb-rekordot jelentő 18 lapot osztott ki, az első félidőben két sárgával zavarta le a pályáról a csehek játékosát, Antonin Barakot.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Czech Republic v Turkey
Kovács István volt a főszereplője a cseh-török meccsnek
Fotó: AFP

Mi lesz az arrogáns Kovács Istvánnal?

Kovács a meccs végén a kelleténél többet hosszabbított, majd elszabadultak az indulatok, és tömegverekedéssel ért véget a találkozó, végül a csereként beállt Tomas Choryt is kiállította a játékvezető.

A meccs után a csehek csapatkapitánya, Tomas Soucek nem kímélte a bírót. "Az UEFA nagyon jó döntést hozott, hogy a játékvezetők csak a kapitányokkal beszélhetnek. 

Ez eddig rendben van, de ez a játékvezető annyira arrogáns volt, hogy szóba sem akart állni velünk! A jó játékvezető az, akit nem lehet látni, de ő szeretett volna a meccs embere lenni

- dühöngött a csehek játékosa.

Az UEFA olasz bírófőnöke, Roberto Rosetti ezzel indokolta a bíróválasztást. "A döntéseket a bírók által nyújtott teljesítmény minősége alapján hoztuk meg. 

Néhány játékvezetőt nem azért nem delegáltak, mert rosszul teljesítettek, hanem azért, mert mások jobbak voltak náluk 

- mondta Rosetti, miután több bírói csapatot is titokban hazaküldött az UEFA.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Czech Republic v Turkey
Kovács István nem vezet meccset a nyolcaddöntőben
Fotó: AFP

Kovács István helyzete egyelőre nem teljesen egyértelmű. Az erdélyi magyar bírót hivatalosan nem küldték haza, ugyanakkor valószínűleg a cseh-török meccsen nyújtott teljesítménye miatt nem kap lehetőséget a nyolcaddöntőben, és ez alapján nagy esély van rá, hogy a torna későbbi szakaszában sem fog már meccset vezetni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről