Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Az UEFA az egyenes kieséses szakaszra megritkította a bírók stábját, és két meccs után hazazavarta a magyar-német meccset ocsmány módon elcsaló holland Danny Makkelie-t.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a szombaton kezdődő egyenes kieséses szakasz előtt az UEFA több játékvezetető is hazaküldött. Köztük van az a Danny Makkelie, aki az egész torna eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtva pofátlanul elcsalta a házigazda javára a magyar-német csoportmeccset.

Euro 2024: Germany - Hungary
Danny Makkelie meccset befolyásoló hibát követett, amit senki nem értett a pályán
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Mint arra mindenki jól emlékszik, aki látta a csoportkör második fordulójában rendezett stuttgarti mérkőzést: a 22. percben 

Jamal Musiala gólja előtt Ilkay Gündogan egyértelműen fellökte a magyar csapat ötösén Willi Orbánt, Makkelie azonban nem ítélt szabarúgást kifelé,

 tovább engedte az akciót, a németek támadója pedig Gulácsi Péter kapujába bombázott. A  második félidő elején les címén elvett egy gólt Sallai Rolandtól, így tulajdonképpen megajándékozta a németeket a 2-0-s győzelemmel és a három ponttal, hiába játszott nagyszerűen a magyar csapat.

Ennek ellenére, mint azt a Voetbal International című holland online hírportál írja, a játékvezetők többsége értetlenül fogadta az UEFA döntését, ők azzal számoltak, hogy Makkelie még a torna jóval késbbi fázisában is vezethet majd meccset. A döntőt azért még ők sem merték volna neki adni... 

A holland csalóra a horvátok is joggal haragszanak, ők azt kérik számon rajta, hogy ugyan miért hosszabbított 8 percet az olaszok elleni utolsó csoportmeccsükon.

 Mattia Zaccagni ugyanis a 98. percben lőtte a címvédő egyenlítő gólját, ami a kiesést jelentette Luka Modricéknak. A meccset követően a horvát szövetség elnöke nyilvánosan kritizálta a bírót és az UEFA-t is, ezzel véget vetve az ámokfutásának, hiszen hazazavarta őt a nemzetközi szövetség.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről