Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Noha előzetesen arról beszéltek, hogy az argentin játékvezető, Facundo Tello nem szerepel már egy meccsen sem az Európa-bajnokság folytatásában, mégis beosztották.

Az argentin bíró, Facundo Tello a török-georgiai után a magyar-skót találkozót vezette a foci-Eb-n, ám az utóbbi Európa-bajnoki mérkőzés több vitatott játékvezetői ítéletet is hozott, ezért aztán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hazaküldte őt. Legalábbis úgy tűnt. Ugyanis az UEFA hivatalos oldalán cikkünk megjelenésekor az szerepel, hogy Tello lesz a svájci és az olasz válogatott közötti, első Eb-nyolcaddöntős összecsapás negyedik számú játékvezetője. A sípot a lengyel Szymon Marciniak fújja majd, az asszisztensek pedig a honfitársai, Tomasz Listkiewicz és Adam Kupsik lesznek.

Euro 2024: Scotland - Hungary, Facundo Tello, bíró, játékvezető, magyar-skót
Facundo Tello volt a magyar-skót (1-0) meccs bírója az Eb-csoportkör harmadik fordulójában
Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke beszélt arról, mennyi bíróra számítanak a foci-Eb folytatásában

Mindez azok után történt, hogy az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke, a 2008-as Európa-bajnokság döntőjét vezető Roberto Rosetti pénteken egy előadáson arról számolt be, hogy az Európa-bajnokság magyar-skót mérkőzésén számos hiba született, köztük egy magyar tizenegyes is elmaradt.

„Már csak 15 meccs van hátra az Eb-n, amelyeken 11-12 játékvezetőt akarunk alkalmazni [a 19 fős játékvezetői csapatból]. Ebből természetesen következik, hogy vannak, akik már nem jutnak feladathoz. Ilyen a munkánk. Azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb játékvezetés legyen a következő meccseken. Meg kell hozni a döntéseket, amelyek a teljesítmény minőségén alapulnak. Néhány játékvezetőnek nem lesz több meccse, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak voltak, csupán azt, hogy mások jobban teljesítettek" – idézte Rosettit a Magyar Nemzet. Ezek alapján Facundo Tello ha nem is feltétlenül bíróként, de negyedik játékvezetőként továbbra is alkalmas a feladatra az UEFA véleménye szerint. 

A Svájc-Olaszország Eb-nyolcaddöntő szombaton 18 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről