Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este sorsdöntő csoportmérkőzést játszik a továbbjutásért a skótok ellen az Európa-bajnokságon. Marco Rossi több változtatást is végrehajthat a kezdőcsapat összetételét illetően, hogy a magyar csapat erősségei minél jobban tudjanak érvényesülni a pályán.

A magyar válogatott vasárnap 21 órától Skócia ellen lép pályára a németországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A stuttgarti találkózón a továbbjutás a tét, Marco Rossi csapatának pedig győzelemre van szüksége, hogy a 2016-os kontinenstornához hasonlóan ismét bejusson az egyenes kieséses szakaszba. A svájciak és a németek elleni vereség után a szövetségi kapitány változtatni fog a kezdőcsapatán, felkészülve a kőkemény, fizikális futballt játszó skót válogatottra.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Szoboszlai Dominikék még továbbjuthatnak az A csoportból
Fotó: AFP/Lluis Gene

Marco Rossi így változtathat a kezdőcsapatán

A csoportkör első fordulójában elszenvedett vereség után a németek elleni találkozóra sem ugyanaz a 11 játékos futott ki a pályára, az olasz szakember több helyen is változtatott a Svájc elleni meccshez képest. A második csoportmérkőzésen Lang Ádámot és Szalai Attilát vette ki Rossi a hátvédsorból, helyettük Fiola Attila és Dárdai Márton kapott lehetőséget a védelem tengelyében - előbbi a jobb oldali szárnyvédő pozíciójában a svájciak ellen is kezdett. A németek elleni találkozón Bolla Bendegúz futballozott a jobb szélen, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar csapatból. Az utolsó csoportmeccset megelőző sajtótájékoztatón Rossi természetesen nem árult el konkrétumokat, de arról beszélt, hogy lesznek változások a kezdőben.

Euro 2024: Germany - Hungary
Marco Rossi a skótok elleni meccsen is változtatni fog a magyar kezdőcsapaton
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Látva az eredményeinket, nincs alternatívánk, csak a győzelem. Tudjuk, hogy ez egy ki-ki meccs lesz mindkét csapatnak. Óriási lesz a nyomás mindkét csapaton, úgyhogy rajtunk extra nyomás most nincs" 

- mondta Rossi, aki elárulta, hogy lesznek változások a kezdőcsapatban, de nevekre ezúttal sem tért ki. Az viszont beszédes, hogy Callum Sytles-ról elmondta, készen áll a játékra, és az is sokat sejtető lehet, hogy Botka Endre volt ott a magyar csapat szombati sajtótájékoztatóján, a Fradi játékosa esetlegesen Fiola Attilát válthatja a védelemben.

A skótok erőteljes, fizikális futballt játszanak, többségük a Premier League-ben és az angol másodosztályban szerepel, ezért a kőkemény párharcoktól nem riadnak vissza. A magyar válogatottnak a védelemben magas, jól fejelő emberekre lehet szüksége, akik párharcokat nyerhetnek a levegőben - ebben Willi Orbán és Dárdai Márton sokat segíthet. Mindemelett a jó értelemben vett agresszivitás is fontos, Botka Endrének - ahogy ő maga is hangsúlyozta - pedig ez az egyik erőssége.

Scotland v Switzerland - UEFA EURO 2024
A fizikális skótok ellen sorsdöntő Eb-meccset játszik a magyar válogatott 
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

A széleken nagyon gyors emberekre van szükség, így minden bizonnyal ezúttal is Bolla Bendegúz és Kerkez Milos játszik majd a jobb, illetve a bal oldalon. A középpályán Nagy Ádámot Styles Callum válthatja, a Barnsley futballistája a párharcok megnyerésében, a labdaszerzésekben teljesíthet kiemelkedően. 

A két támadó középpályás, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland ezúttal is biztosan ott lesznek a pályán, akárcsak Varga Barnabás, aki kiemelkedő fejjátékát és remek helyezkedését már ezen az Eb-n is többször bizonyította. 

A Fradi csatára szerezte a magyar válogatott eddigi egyetlen gólját a tornán, Szoboszlai mellett ő is nyerőemberré válhat a skótok elleni mérkőzésen.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
A gólerős Varga Barnabás lehet a nyerőember Skócia ellen 
Fotó: AFP

A magyar válogatott várható kezdőcsapata Skócia ellen:
Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai - Bolla, Schäfer, Styles, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a sorsdöntő skót-magyar csoportmérkőzés.

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

Mindent egy helyen az Eb-ről