Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a magyar válogatott vasárnap este sorsdöntő meccset játszik Skócia ellen a továbbjutásért. A skót futball legendái reménykednek a magyarok elleni csodában és imádkoznak a történelmi sikerért, ugyanis a skót válogatott korábban még egyetlen világversenyen sem élte túl a csoportkört.

A magyar válogatott egyelőre pont nélkül áll, a skótok pedig egy pontot gyűjtöttek két meccs után az A csoportban, amelyből Németország már továbbjutott és Svájc is kedvező helyzetben van. A két válogatott vasárnap este sorsdöntő mérkőzést játszik Stuttgartban a továbbjutásért, Marco Rossi együttesének egy győzelemmel jó esélye lehet arra, hogy ott legyen a nyolcaddöntőben. A skótoknak is mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy továbblépjenek az egyenes kieséses szakaszba, ám erre eddig még nem volt példa egyetlen világversenyen sem.

Történelmi sikerért imádkoznak a skótok korábbi sztárjai

A skót válogatott korábbi sztárja, Colin Hendry reménykedő és feltüzelő üzenetet küldött a futballistáknak a magyarok elleni csoportmeccs előtt. 

Megvan rá az esélyetek, hogy olyat tegyetek, ami eddig még egyetlen skót játékosnak sem sikerült. A múlt legendás futballistái ezt nem tudták elérni. Képzeljétek el, milyen különleges lenne, ha történelmet írnátok. Ragadjátok meg ezt a pillanatot, ezt a lehetőséget. 

Ne hagyjátok, hogy elmenjen mellettetek. Semmi más nem számít, csak nyerjétek meg a meccset és írjatok történelmet" - üzente Steve Clarke csapatának Hendry, aki az 1998-as vb-n a skót válogatott csapatkapitánya volt.

Colin Hendry történelmi sikert remél a skót válogatottól
Fotó: AFP (Photo by BORIS HORVAT / AFP)

Remélem, sikerül továbbjutnunk, mert a múltban sokszor kudarcot vallottunk. Ez figyelemre méltó eredmény lenne, mert nagyon jó csapatok vannak a tornán. 

Bízom a pozitív eredményben Magyarország ellen. Azt is remélem, hogy a fiúk annyi pontot szereznek, hogy ne kelljen foglalkozniuk a gólkülönbséggel" - mondta a korábbi skót válogatott kapus, Alan Rough.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a sorsdöntő magyar-skót csoportmérkőzés.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről