Vágólapra másolva!
Verekedés tört ki Lipcse utcáin az olasz és a horvát szurkolók között a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának zárófordulója után.

Horvátország drámai körülmények között sodródott a kiesés szelére, ugyanis hiába vezettek, Mattia Zaccagni 98. percben szerzett góljával az olasz egyenlítettek, így 1-1-es döntetlennel zárult a meccs. Horvát szempontból az olaszok találata egyenes katasztrófával ért fel, ugyanis Zlatko Dalic két pontos együttese a kiesés szélére került, amit nehezen viseltek a szurkolók.

Euro 2024: Croatia - Italy
A vb-bronzérmes horvát csapat csalódott szurkolói
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Sebesültek és a letartóztatások a horvát-olasz meccs után

A horvát szurkolók már a meccs alatt műanyag poharakkal dobálták a pályán lévő olasz játékosokat, majd kedd éjjel egy közel húszfős horvát szurkolócsoport szóváltásba keveredett olasz drukkerekkel, akikre rátámadtak – számolt be róla a Stuttgarter Zeitung a helyi rendőrség jelentésére hivatkozva. 

A beszámolók szerint a horvátok rugdosták és ütötték az olasz szimpatizánsokat. Az incidensben négyen megsérültek, közülük kettőt kórházba is kellett szállítani. 

A lipcsei rendőrök összesen tizenegy embert tartóztattak le, ellenük súlyos testi sértés és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az mérkőzésen mintegy kétezer rendőr volt jelen, akik összesen 45 esetben - főként pirotechnikai eszközök használata miatt – rögzítettek szabálysértést.

horvát szurkolók
Pirotechnikai eszközök használata miatt közel 50 esetben rögzítettek szabálysértést a rendfenntartók
Fotó: AFP

A német rendőrség azt is közölte, hogy már a mérkőzés előtt nyolc horvát szurkolót - akiktől korábban megtagadták a belépést az országba - őrizetbe vettek. A rendőrségi jelentések szerint hat férfi rasszista rigmusokat kiabált egy bárban, így négy horvát és két német személy ellen gyűlöletkeltés gyanúja miatt folytatnak nyomozást. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!