Vágólapra másolva!
A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, miután egy utolsó pillanatban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal a csoportkör utolsó fordulójában. A drámai meccs után az olaszok szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti a sajtótájékoztatón dühöngött, mivel szerinte valaki a csapatából információkat szivárogtatott ki.

Az olasz labdarúgó-válogatott a 98. percben egyenlített Horvátország ellen, ezzel továbbjutott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A magyarok számára rendkívül kedvező eredményt Mattia Zaccagni alakította ki a 98. percben. A bravúros pontszerzés ellenére az olaszok szövetségi kapitánya meglehetősen feszült volt a meccs utáni sajtótájékoztatón, és üzent a kritikusainak is.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
Luciano Spalletti nem volt teljesen elégedett az olaszok továbbjutása után
Fotó: AFP

Szivárogtató miatt fakadt ki az olasz kapitány

Luciano Spalletti szövetségi kapitány a spanyolok elleni vereség után változtatott a Horvátország elleni kezdőcsapatán és a taktikán is. A 4-3-3-as felállás helyett átállt 3-5-2-re, ám ezt az olasz sajtó már a meccs előtt tudni vélte, és az egyik olasz újságíró a sajtótájékoztatón azzal hozakodott elő, az ő információ szerint a játékosok is örülnek az olaszok megváltozott fellállásnak. Így Spalletti azért dühöngött, mert szerinte a játékosai, vagy valaki a csapatából információkat szivárogtatott ki a médiának.

Nyilvánvalóan van valaki a csapatban, aki információkat szivárogtatott ki, és ez a személy nagyon árt a nemzeti csapatnak"

 - mondta dühösen Spalletti, aki szerint senkinek sem szabadna tudnia arról, hogy mi történik az öltözőben, vagy miről beszélgetnek egymás között a játékosok.

Amikor már úgy tűnt, hogy az olasz szakember megnyugodott, jött a következő kérdés, ami újfent felbosszantotta, ugyanis megkérdezték tőle, hogy tartott-e attól, hogy Olaszország címvédőként esetleg kiesik a csoportkör után.

"Miféle kérdés ez? Azt is megkérdezik tőlem, hogy félek-e. Mindenki arra törekszik, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból és messze jussunk a tornán. Ha féltem volna a kieséstől, más munkát kerestem volna. Nincs értelme félni. Nem akarok a kelleténél jobban aggódni, és nem akarom azt a nyomást sem, amit az emberek rám helyeznek" - mondta Spalletti az újságíróknak, miután csapata egy késői góllal egyenlített.

Euro 2024: Croatia - Italy
Spalletti szerint a játékosai bátortalanul játszottak a horvátok ellen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Spalletti a játékosait is bírálta

Spalletti ragaszkodott ahhoz, hogy csapata megérdemelten jutott tovább, de kiemelte, hogy voltak a meccsnek olyan időszakai is, amikor úgy tűnt, hogy az olasz csapat megelégedett a döntetlennel, emiatt a játékosaival szemben is fogalmazott meg kritikát.

"Megérdemeltük a továbbjutást, de a képességeink alapján az eddig látottaknál többre vagyunk hivatottak, nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk. Néha kissé puhák voltunk, nem a legjobb tudásunk szerint játszottuk. 

Ha az ember úgy megy ki a pályára, hogy tudja, hogy a döntetlen is elég, akkor kicsit félénkebben teszi a dolgát – bátortalanok voltunk, nem tudom, miért történt ez"

 – mondta a 65 éves edző.

Spalletti azt is elmondta, hogy játékosai is érezték a szurkolók és a sajtó által rájuk nehezedő nyomást a mérkőzés előtt.

Olaszország a nyolcaddöntőben június 29-én, szombaton a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő Svájccal találkozik Berlinben.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről