Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
A pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságon kiemelt biztonsági kockázatú minősítést kapott az angol válogatott Szerbia elleni összecsapása, ami miatt speciális szabályt vezettek be a rendezők. A szigetországi szurkolók csak gyenge világos sört ihatnak ezen a meccsen.

A kontinenstorna tíz városban zajlik majd az Európa-bajnokságon, ebből négy a sűrűn lakott Ruhr-vidéken, amely a szomszédos országokból vasúttal könnyen elérhető. Így az Eb számos lehetőséget kínál a szervezett huliganizmus számára, amely Európa-szerte 2021 óta ismét egyre nagyobb gondot okoz a rendezőknek. 

angol szurkolók
A német rendőrség kiemelten készül az Anglia-Szerbia-csoportmeccsre
Fotó: AFP

Az egyik legmagasabb veszélyfaktort az Anglia-Szerbia-összecsapás jelentheti Gelsenkirchenben, mivel a kölni szurkolók mindössze egy óra alatt odautazhatnak, sőt a Düsseldorfban, Wuppertalban, Essenben és Duisburgban tartózkodók autóval is könnyen megközelíthetik a stadiont. A tornán pedig az Eintracht Frankfurt, valamint a Schalke drukkerek is könnyen konfrontációba keveredhetnek rivális bandákkal. 

Becslések szerint 40 ezer angol szurkoló lesz a városban az összecsapás idején és legalább 8 ezer drukker Szerbiából, de a Daily Telegraph felmérései szerint akár 500 szerb huligán is érkezhet a mérkőzésre

 - írja a Magyar Nemzet.

firo : 09.05.2024 Football , Football , Men UEFA Euro League Europa League Euro League Semi-final return match Bayer Leverkusen - AS Roma
Csak gyenge alkoholtartalmú sört ihatnak az angol szurkolók
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Bár a rendezők számos szurkolói zónát hoztak létre annak érdekében, hogy elkülönítsék a különböző nemzetiségű szurkolókat egymástól, a precizitásukról híres németek itt nem álltak meg, és további intézkedéseket eszközöltek. Ennek értelmében 

a szervezők kizárólag csökkentett alkoholtartalmú sört forgalmaznak csak ezen a meccsen a stadionban.

A 4,8 százalék erősségű Bitburger Premium lager helyett az angol szurkolóknak be kell majd érniük a 2,8 százalékos alkoholtartalmú világos sörrel. Ráadásul egyszerre maximum két korsó sört vásárolhatnak a stadion büféjében, vagyis ha többet szeretnének, akkor újra sorba kell állniuk.

A gelsenkircheni főtéren, a Heinrich-König-Platzon alkoholtilalmat vezettek be a kezdés előtt. A helyi rendőrség szóvivője, Stephan Knipp a The Sunnak elmondta, arra számítanak, hogy lényegesen több lesz a munkaerő, mint egy átlagos Bundesliga-mérkőzésen, és a helyi rendőrök munkáját angol, illetve szerb kollégák is segítik majd.

A legutóbb Eb-döntős angolok a C csoportban vasárnap a szerbek ellen kezdenek Gelsenkirchenben, négy nappal később a dánokkal találkoznak Frankfurtban, majd június 25-én a szlovénokkal csapnak össze Kölnben.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről