A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
John O'Shea szerint elsősorban a támadójátékban kell javulnia az ír labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy szövetségi kapitányként megszerezze első győzelmét kedden, a magyarok elleni barátságos mérkőzésen.

"A magyarok főként a szervezettségüknek köszönhetik a 14 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatukat. 

Emellett természetesen minőségi játékosok alkotják a keretet, egyesek a Premier League-ben futballoznak, elöl pedig a támadók, különösen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kellő szabadsággal játszhat. Ami még nagyon jellemző a magyarokra, hogy keményen dolgoznak és láthatóan éhesek a sikerre

 - mondta az MTI érdeklődésére hétfői sajtótájékoztatóján a februárban ideiglenesen kinevezett szakvezető. Hozzátette: szerinte kifejezetten nehéz meccs vár a csapatára, mert a rivális kijutott a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságra, ráadásul a keretében jó egyveleget alkotnak a fiatal és a tapasztalt játékosok.

magyar labdarúgó-válogatott, MLSZ válogatott, foci, Telki, 2024.06.03., magyarlabdarúgó-válogatott,  MLSZválogatott, edzésTelki, edzés
John O'Shea alighanem mindent megadna, hogy az ő csapatában is legyen egy Szoboszlai Dominik (középen)
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

O'Shea úgy vélte, elsősorban támadójátékban kell javulnia a szigetországi válogatottnak ahhoz, hogy jó eredményt érjen el. Felidézte, hogy márciusban, az előző két barátságos találkozójukon nagyon kevés lehetőségük volt, ezért nem is sikerült gólt szerezniük a belgák elleni döntetlen és a svájciaktól elszenvedett 1-0-s vereség során. Szerinte nagyobb önbizalomra lenne szüksége a játékosainak ahhoz, hogy elhiggyék, képesek gólokat szerezni, ezen sokat javíthatna a jobb helyzetkihasználás.

Kemény teszt lesz számunkra, de épp az ilyen mérkőzéseket szeretjük.

 Olyan keretet akartunk kialakítani, amely képes legyőzni Magyarországot" - fogalmazott a játékosként 118-szoros válogatott, 43 éves tréner, aki hozzátette, a Nottingham Forest védője, Andrew Omobamidele sérülés miatt kikerült a keretből.

Szoboszlai Dominiket nem kell bemutatni senkinek, ő a Liverpool sztárja, de természetesen ismerem Kerkez Milost is. Ő egy olyan támadó szellemű védő, aki ellen nagyon nehéz játszani

 - mondta az MTI-nek a magyarok Premier League-ben futballozó játékosairól Séamus Coleman csapatkapitány.

Az Everton 35 éves jobb oldali védője szerint O'Shea remek edzéseket tart, őszintén beszél a játékosokkal, ezért egy új startot adott a válogatottnak. Azt reméli, most már győzelmek is jönnek majd az irányításával.

"Most kizárólag a magyar és a portugál meccsre koncentrálunk. Nagy lelkesedéssel várom mindkét összecsapást, mint mindig, amikor a hazámat képviselhetem" - mondta Coleman.

A találkozót magyar idő szerint kedden este 20:45-kor rendezik Dublinban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!