Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Az előző idényben a Bajnokok Ligájában szereplő 1. FC Union Berlin leigazolta felvidéki magyar, de a 22-szeres szlovák válogatott Bénes Lászlót a a Bundesliga 2-ben szereplő Hamburger SV-tól.

Az előző idényben a Bajnokok Ligájában szereplő, ugyanakkor a Bundesligában a kiesést csak az utolsó pillanatban elkerülő 1. FC Union Berlin leigazolt a 22-szeres szlovák válogatott Bénes Lászlót. A Schäfer Andrást is foglalkoztató fővárosi csapat, az öt éve sorozatosan a másodosztályban ragadó Hamburger SV-t hagyta ott az Union kedvéért.

Mint azt az Union honlapján olvasható bemutatásában írják, Bénes Somorján kezdett focizni, majd Dunaszerdahelyre került a DAC csapatába.

 Innen igazolt Győrbe, ahol 2014-ben, mindössze 17 évesen be is mutatkozott az ETO felnőtt csapatában.

 Innen Zsolnára vitt az útja, ahol 2015-ben már alapembernek számított, profi karrierje első gólját a szlovák sztárcsapat, a pozsonyi Slovan ellen szerezte.

A 2016-17-es idény előtt a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach igazolta el, és tavasszal a Bayern München ellen be is mutatkozott, majd a Hertha ellen megszerezte az első németországi gólját. A Gladbach ezt követően előbb a Holstein Kielnek, majd az Augsburgnak adta kölcsön. 

2022-ben az évek óta a másodosztályban kínlódó patinás Hamburger SV-hoz igazolt, ahol azóta 60 bajnokin 19 gólt lőtt és 23 gólpasszt adott.

Bénes 22-szer szerepelt eddig a szlovák válogatottban, és két gólt szerzett. Jelenleg is tagja az angolok elleni Eb-nyolcaddöntőre készülő szlovák keretnek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről