Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.

Steve Clark, a skótok szövetségi kapitánya dühös volt, amikor a Magyarország-Skócia csoportmérkőzésen - amelyet a magyarok a 100. percben szerzett találattal 1-0-ra megnyertek - Stuart Armstrong a magyar kapu előterében elesett, de nem ítéltek tizenegyest, azonban Roberto Rosetti most rávilágított

hogy Armstrong kezdeményezte a "fizikai kontaktot" Orbánnal szemben,

 írja az MTI.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary, Wili Orbán
Willi Orbán hatalmasat küzdött a skót támadókkal
Fotó: AFP

"Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen pár vitatott szituáció is előfordult" - mondta Rosetti a csoportkör utáni sajtótájékoztatón, amelyen nem kommentálta a pletykákat az argentin játékvezető további bíráskodásáról. 

Clark több médiumnak is nyilatkozott az esetről, mivel szerinte jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni a kontinenstornának, és bár a VAR-szobában európaiak ültek, úgy fogalmazott, "minek, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót".

Rosetti szerint a VAR minden szituációt megvizsgál, de Armstrong esetében a VAR-csapat a helyszíni felülvizsgálat ellen döntött. Ezen felül a kérdéses ütközés előtt John McGinn esetében volt egy kezezés gyanú is a tizenhatoson belül.

A magyar válogatott a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött. A skótok pedig már a magyarok elleni verséggel búcsúztak.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről