Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba a németországi Európa-bajnokságon. A csütörtöki sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a magyar csapat Eb-szereplését.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében három pontot gyűjtött, Svájctól és Németországtól kikapott, az utolsó fordulóban azonban Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával legyőzte Skóciát, így maradt esélye a továbbjutásra. A nyolcaddöntőbe kerüléshez arra is szükség volt, hogy másutt kedvezően alakuljanak az eredmények, ám Anglia képtelen volt legyőzni Szlovéniát, Portugália pedig kikapott Georgiától a csoportkör záró fordulójában, így Marco Rossi együttesének nem sikerült elérnie a bravúrt. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Szoboszlai Dominikéknek balszerencséjük volt a skótok elleni csodás győzelem után
Fotó: AFP/Lluis Gene

Marco Rossi nem változtatna semmin, ha újrakezdődne az Eb

A magyar csapat így is remekül helytállt a tornán, a csütörtöki sajtótájékoztatón pedig Marco Rossi válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Ezen a szinten nyilván nagyon jól kell játszani, nem kezdtük jól a tornát, de senkit nem szeretnék kritizálni egyénileg. 

Szerencsére is szükségünk lett volna, tegnap például Georgia legyőzte Portugáliát, Anglia pedig nem verte meg Szlovéniát kedden. Sajnos ez is a játék része

 - mondta Rossi.

"Amit eddig elértünk, azt csapatszinten értük el, nem emelnék ki senkit sem egyénileg, csapatként alkottunk egységet. A következő meccsekre, versenysorozatokra még jobb állapotban kell lennünk, hosszú szezonon volt túl mindenki. Ezt az Eb-t én nem igazán élveztem, kivéve a Skócia elleni meccset, amikor az utolsó pillanatban győztünk. Ez volt a legjobb pillanat, de ez csak egy rövid momentum volt" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, sajtótájékoztató, 2024.06.27., Marco Rossi
Marco Rossi elégedett volt a saját játékosaival
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

"A legutóbbi Eb-hez képest a mostani sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem. Sokat gondolkodtam azon, mit kellett volna másképp csinálni. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben. De igazából csak a Svájc elleni meccsre tudok gondolni. 

Viszont ha újrajátszhatnánk az Eb-t, akkor is csak kis dolgokon változtatnék, nagy módosításokat nem hajtanék végre, hiszen remek csapatunk van, elégedett voltam a tornára kivitt játékosokkal

- zárta gondolatait az olasz szakember.

A magyar válogatott csütörtök délután utazik haza a németországi Eb-ről, a következő megmérettetés a Nemzetek Ligájában lesz, ahol legközelebb szeptember 7-én éppen a németek ellen lép pályára Düsseldorfban Marco Rossi csapata. Szoboszlai Dominikék az NL-ben a németek mellett a hollandokkal és a bosnyákokkal kerültek egy csoportba az A divízióban. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről